Recensie: Eerste stickerboek: de Zoo, Sam Taplin

Er zijn tientallen verschillende dieren te ontdekken in dit leuk en speels stickerboek. Gebruik de meer dan honderd stickers in het midden om elk deel van de dierentuin tot leven te brengen.

Het boek leidt de kinderen door de dierentuin. Net als in de meeste dierentuinen zijn ook hier alle dieren opgedeeld in verschillende soorten, vaak bepaald door hun gebied van herkomst. Zo vind je niet alleen reptielen, pinguïns en zeehonden, leeuwen en tijgers, maar ook ‘afrikaanse dieren’ en natuurlijk de kinderboerderij. De stickervellen zitten in het midden van het boek bevestigd, waardoor ze er makkelijk uit te halen zijn. Dat is wel aan te raden, anders blader je steeds heen en weer – en dat is niet fijn. De stickers laten zich makkelijk van de papieren afhalen en blijven goed kleven, wat wel essentieel is gezien de doelgroep. De meer dan honderd stickers zijn leuk vormgegeven. Het is wel wat jammer dat er een klein randje omzit, waardoor ze niet naadloos opgaan in hun omgeving, maar dat drukt de pret voor de stickeraars absoluut niet. Voor de nieuwsgierige plakkertjes zijn er bij de meeste dieren ook de namen vermeld. Meestal niet nodig, hoewel het bij de reptielenpagina een welkome aanvulling was. Een leuke aanrader, wellicht als voorbereiding op een bezoekje aan de dierentuin, het nagenieten, of gewoon, omdat het heel erg leuk is!

Eerste stickerboek: de Zoo, Sam Taplin
Baeckens books, maart 2011, 16 pagina’s, paperback.
Prijs: 5,50 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9781409531333

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.