logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Eerste muziekboek voor kinderen


9781409555315 eerste muziekboek voor kinderen

Vanavond wordt er een concert gehouden in het bos! Alle dieren dragen hun steentje bij met de instrumenten waar ze graag op spelen. Op hun eigen manier, zoals dat hoort. Meneer dat speelt op zijn xylofoon, meneer Wezel probeert zachtjes wat akkoorden op zijn gitaar, vos bespeelt zijn viool… allemaal oefenen ze ontzettend hard, voor het grote concert dat in het bos gegeven gaat worden.

In het boek zie je mooie, grote prenten van alle dieren in hun eigen huisje, waar ze hun instrument bespelen. De platen zijn leuk en vol kleine details waar je lang naar kunt kijken. In de korte teksten worden de platen ondersteund. Het verhaal is echter niet zo heel erg moeilijk en diep: het gaat om de muziek en de instrumenten. Aan de rechterzijde van het boek zit dan ook een muziekmodule, waarop alle dieren met hun instrument staan afgebeeld. Druk je één van die zes knoppen in, dan hoor je het dier het instrument bespelen. Zo zie je niet alleen hoe  de instrumenten eruitzien op de plaatjes, en hoor je niet alleen in de tekst wat de karakteristieken zijn van het geluid dat ze voortbrengen, maar hoor je ook echt hoe ze klinken! Een bijzonder boek om kinderen bekend te maken met verschillende instrumenten.

Eerste muziekboek voor kinderen, Fiona Watt
Usborne, juli 2012, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9781409555315


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.