logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Eentje meer, Yvonne Hergane

9789025755959 eentje meer

Eentje meer is een geweldig leuk boekje, dat zowel kinderen als ouders zeker zal plezieren. Het speelt zich af in het heetst van de zomer. We zien een jongetje, in bad. Op iedere twee pagina’s komt er een jongetje bij, en wordt het avontuur groter, gevaarlijker, lekkerder, natter, zanderiger en slaperiger. De groep kinderen wordt dus groter en groter. Ook andere elementen groeien mee: stukken taart, zandkastelen en meer.

Het prentenboek Eentje meer is geweldig stoer en vlot getekend, in een vlotte cartooneske stijl. De kleuren zijn zacht en effen, de ruimtelijkheid krijgen de illustraties vooral door het perspectief waarin de gezichtjes zijn getekend. Voor ouders is het ook o, zo herkenbaar. De kinderen spelen, vechten, huilen, zijn meteen weer vriendjes, en uiteindelijk liggen ze allemaal uitgeteld op het gras, met hun buikjes rond. En zelfs het clubje jongens is zo weer uit elkaar als er een spookje voorbij komt – ook al is het een tiende kindje, verkleed in een laken!

Ondanks het eenvoudige concept van een stapelboekje is het een heerlijk boek. Het verhaal van Eentje meer is op rijm geschreven, en het verhaal zit vol grapjes en ontwikkelingen. Een geweldig boekje voor jonge kinderen: dit boekje zou je al met kinderen vanaf een jaar of twee kunnen lezen.

Eentje meer, Yvonne Hergane
Gottmer, februari 2014, 24 pagina’s, gebonden paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025755959

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.