In de inmiddels 34e kookbijbel vertelt niemand minder dan Julius Jaspers je alles over de kunst van het koken in รฉรฉn enkele pan. Dat is natuurlijk een briljant gegeven, wat je vooral na het koken heel wat tijd scheelt bij de afwas. Maar ook tijdens het koken zelf heeft het koken in รฉรฉn pan behoorlijke voordelen. Zo hoef je niet te jongleren met de ruimte op de kookplaat en hoef je maar รฉรฉn pan in de gaten te houden!
De mogelijkheden van 1 pan
Nu zul je denken: koken in 1 pan… dat beperkt je behoorlijk! Maar niets blijkt minder waar te zijn. Met de juiste smaken en ingrediรซnten kun je blijkbaar ook in รฉรฉn pan een geweldige maaltijd op tafel zetten, of dat nu een pastaschotel is of rijst, met vlees, groenten en alle smaken die je maar kunt bedenken. Hoe bizar is dat? Natuurlijk kende ik wel wat eenpansgerechten (risotto, roerbakgerechten en paella bijvoorbeeld), maar Julius heeft echt mijn ogen geopend. Het zijn perfecte gerechten voor als je niet te veel gedoe in de keuken wilt, maar stiekem zijn de recepten ook perfect om met een slowcooker te maken. Just saying! De Eenpansbijbel neemt je mee door de hoofdstukken: Soep, Pasta, Rijst en granen, Groente, Vis, Gevogelte, Vlees, Zoet en Basisrecepten.
Gemak in de keuken
Met de eenpansbijbel heb je een kookboek in handen waarmee je een makkelijke maaltijd op tafel kunt zetten, zonder te veel gedoe. De gerechten zijn gezond en maken natuurlijk geen gebruik van kant-en-klare pakjes en zakjes (het idee alleen al!). De persoonlijke inleidingen laten je al merken dat de recepten stuk voor stuk door Julius zelf zijn gemaakt en verfijnd. Let wel: een makkelijke maaltijd wil niet zeggen een snelle maaltijd! Soms heeft een gerecht echt wel tijd nodig om goed te garen, stomen, stoven of wat-dan-ook.
Ga direct naar Eenpansbijbel op BOL.com.
Recensie over Eenpansbijbel
Dankzij de gerechten in de Eenpansbijbel zet je een heerlijke maaltijd op tafel met slechts รฉรฉn pan op het fornuis. De recepten zijn stuk voor stuk smaakvol en gebruiken zoveel mogelijk verse ingrediรซnten – maar minder hadden we van Julius Jaspers ook niet verwacht. De heerlijke schrijfstijl, korte anekdotes en kooktips maken het een waardevolle aanvulling op je collectie kookboeken. Misschien wordt dit wel je meestgebruikte kookboek ooit!
Score: 9
Informatie
Titel: EenpansbijbelAuteur: Julius Jaspers
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 496
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048870547
Prijs: 34.95 euro
Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: