logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Eenpansbijbel, Julius Jaspers

In de inmiddels 34e kookbijbel vertelt niemand minder dan Julius Jaspers je alles over de kunst van het koken in één enkele pan. Dat is natuurlijk een briljant gegeven, wat je vooral na het koken heel wat tijd scheelt bij de afwas. Maar ook tijdens het koken zelf heeft het koken in één pan behoorlijke voordelen. Zo hoef je niet te jongleren met de ruimte op de kookplaat en hoef je maar één pan in de gaten te houden!

De mogelijkheden van 1 pan

Nu zul je denken: koken in 1 pan… dat beperkt je behoorlijk! Maar niets blijkt minder waar te zijn. Met de juiste smaken en ingrediënten kun je blijkbaar ook in één pan een geweldige maaltijd op tafel zetten, of dat nu een pastaschotel is of rijst, met vlees, groenten en alle smaken die je maar kunt bedenken. Hoe bizar is dat? Natuurlijk kende ik wel wat eenpansgerechten (risotto, roerbakgerechten en paella bijvoorbeeld), maar Julius heeft echt mijn ogen geopend. Het zijn perfecte gerechten voor als je niet te veel gedoe in de keuken wilt, maar stiekem zijn de recepten ook perfect om met een slowcooker te maken. Just saying! De Eenpansbijbel neemt je mee door de hoofdstukken: Soep, Pasta, Rijst en granen, Groente, Vis, Gevogelte, Vlees, Zoet en Basisrecepten.

Gemak in de keuken

Met de eenpansbijbel heb je een kookboek in handen waarmee je een makkelijke maaltijd op tafel kunt zetten, zonder te veel gedoe. De gerechten zijn gezond en maken natuurlijk geen gebruik van kant-en-klare pakjes en zakjes (het idee alleen al!). De persoonlijke inleidingen laten je al merken dat de recepten stuk voor stuk door Julius zelf zijn gemaakt en verfijnd. Let wel: een makkelijke maaltijd wil niet zeggen een snelle maaltijd! Soms heeft een gerecht echt wel tijd nodig om goed te garen, stomen, stoven of wat-dan-ook.


Ga direct naar Eenpansbijbel op BOL.com.

Recensie over Eenpansbijbel

CooleSuggesties topper

Dankzij de gerechten in de Eenpansbijbel zet je een heerlijke maaltijd op tafel met slechts één pan op het fornuis. De recepten zijn stuk voor stuk smaakvol en gebruiken zoveel mogelijk verse ingrediënten – maar minder hadden we van Julius Jaspers ook niet verwacht. De heerlijke schrijfstijl, korte anekdotes en kooktips maken het een waardevolle aanvulling op je collectie kookboeken. Misschien wordt dit wel je meestgebruikte kookboek ooit!

Score: 9


Informatie

Titel: Eenpansbijbel
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 496
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048870547
Prijs: 34.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.