Recensie: Een wereld vol liedjes, Nurlaila Karim en Loretta de Groot

wereld vol liedjes

Muziek is universeel. Het brengt vrolijkheid, troost, kracht en ontspanning. Dat muziek overal ter wereld voorkomt is dan ook helemaal niet zo raar. Maar: ieder land geeft daar zo zijn eigen invulling aan: de stijl en cultuur klinkt door in de klanken van de muziek. Ook bij kinderliedjes! In Een wereld vol liedjes heeft musicalster Nurlaila Karim dertien internationale kinderliedjes verzameld. En vertaald, zodat je ze gemakkelijk kunt meezingen.

Hoe kwam Nurlaila op dit leuke idee? Wel, zingen zit haar natuurlijk in het bloed – ze is niet voor niets musicalster. Zingend voor haar drie kinderen kwam musicalster Nurlaila Karim zong ze ook liedjes uit andere landen. Ze besloot een cd op te nemen, met liedjes uit alle windstreken. De mooiste kinderliedjes uit onder andere Suriname, Indonesië en Griekenland heeft zij vertaald naar het Nederlands. Het is een bonte verzameling liedjes geworden, die je samen met hun kind kunnen zingen.

Zo leer je bovendien niet alleen leuke liedjes, maar je kunt ook genieten van de exotische klanten van over de gehele wereld. Loretta de Groot heeft er mooie, paginagrote prenten bij gemaakt, die de liedjes helemaal van handen en voeten voorzien. Mooi om naar te kijken, heerlijk ontspannend om naar te luisteren en fantastisch om mee te zingen. Zo´n boek mag niet ontbreken! Ben je niet zo´n held met muzieknoten lezen= Geen nood± in het boek staat enkel de tekst, geen notenschrift of akkoordschema´s. Wel jammer voor de ouders die graag een begeleidend instrument willen spelen, maar gelukkig zit er een cd bijgeleverd bij het boek, waarop Nurlaila de liedjes zingt met haar prachtige, heldere stem.

Een wereld vol liedjes, Nurlaila Karim
De vier windstreken, juni 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789051161960

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.