logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: The Curry Guy één pan


Voor me ligt een prachtig en kleurrijk boek: The Curry Guy één pan, geschreven door Dan Toombs, beter bekend als The Curry Guy. Het boek ziet er al exotisch uit, met zijn felgele kleur, gouden spotvernis en een kleurrijk getekend eenpansgerecht op de cover. Wat er in staat? Dat lijkt me vrij duidelijk: tientallen eenpansgerechten die je huis laten ruiken als een exotisch restaurant, natuurlijk!

Meer dan Indiaas alleen

The Curry Guy één pan neemt je mee naar verschillende Aziatische landen, om je de verschillende smaken en stijlen te laten ervaren. In verschillende hoofdstukken krijg je soepen, stoofpotten, ovengerechten, bijgerechten en natuurlijk ook de nodige klassieke Indiase curry’s voorgeschoteld die er alleen al op de foto’s overheerlijk uit zien. Middels de verschillende gerechten neemt hij je mee naar Vietnam, China, India, Thailand, Maleisië en nog veel meer.

Exotisch shoppen

Natuurlijk heb je wel even wat andere ingrediënten nodig dan je wellicht standaard in huis hebt: een ritje naar je plaatselijke toko is dan ook zeker geen overbodige luxe! In de inleiding vind je een overzichtje met basisingredienten die je volgens de Curry Guy in huis zou moeten hebben – een praktische manier om die eerste basismiddelen in huis te halen! Hoewel je voor sommige aken, zoals citroengras en limoenblaadjes misschien toch wat vaker op pad moet, natuurlijk.

Praktische gerechten

Het kookboek doet zijn naam grotendeels eer aan. Soms kom je een bijgerechten tegen dat je liever even in een aparte pan voorbereid, maar in de basis kun je de gerechten perfect in een pan bereiden. Ieder recept wordt ingeleid met een korte anekdote, waarin zo nu en dan praktische tips staan. De ingredientenlijst is netjes opgedeeld per kookfase en ook de stappenplannen voor het koken zelf is overzichtelijk opgedeeld en prettig geschreven. De letters zijn misschien een tikje klein en wat vet, waardoor ze op afstand niet altijd prettig lezen zijn, maar het font is groot genoeg.


Ga direct naar The Curry Guy één pan op BOL.com.

Recensie over The Curry Guy één pan

CooleSuggesties topper

Wil je graag exotisch koken maar heb je geen zin een een kookplaat vol potten en pannen? Dan is dit kookboek misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Het bevat praktische en toegankelijke recepten voor iedere dag, die je in een grote pan of zelfs slowcooker kunt bereiden. De recepten zijn niet moeilijk, maar je hebt soms wel een imposante lijst kruiden en specerijen nodig om de juiste smaken op tafel te krijgen. De foto’s zijn geweldig en het boek ziet er fraai uit. De recepten lezen makkelijk, zijn duidelijk stap voor stap geschreven en maken het boek compleet.

Score: 9


Informatie

Titel: The Curry Guy één pan
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461433084
Prijs: 29.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.