logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een nieuwe kijk op eten, Anna Jones

een nieuwe kijk op eten

Steeds meer mensen denken gelukkig na over hun alledaagse gewoontes en rituelen. Hele levens worden minutieus onder de loep genomen, en daarbij neemt het dagelijkse eten en drinken toch een belangrijk deel van in. Bewust eten zorgt namelijk voor een gezonder lichaam, maar kan ook zorgen voor een beter milieu. Een nieuwe kijk op eten krijg je bijvoorbeeld met dit kookboek, dat meer dan 200 alledaagse vegetarische recepten bevat.

Vegetarisch

Wat dat is één van de belangrijkste elementen in dit boek: het is gebaseerd op een vegetarische levensstijl. Belangrijk, omdat je door het ontbreken van vlees toch bepaalde voedingsstoffen moet compenseren met andere levensmiddelen. Het prettige van de recepten van Anna Jones is dat ze niet al te moeilijk in te passen zijn in een normaal leven. Ze kosten niet veel tijd om te maken, zijn smakelijk en verrassend veelzijdig. Als je tenminste alle ingrediënten kunt vinden, want het zal je in een aantal gevallen toch naar dat ene reformwinkeltje sturen aan de andere kant van het dorp of stadsdeel: in de supermarkten gaat het helaas nog op de alom oude vertrouwde voet verder.

Tekst en uitleg

Voor in het boek, maar ook in de recepten zelf – wordt tekst en uitleg gegeven over waarom bepaalde voedingsstoffen goed zijn, hoe je lastig te vinden ingrediënten kunt vervangen door makkelijker vindbare alternatieven, en welke stoffen je zeker niet moet vergeten. Het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten wordt gebruikt, waaronder verschillende granen, noten, zaden en natuurlijk seizoensgroenten. Moderne trends als het weglaten van zuivel, zware koolhydraten en gluten komen wel aan bod, maar hebben niet de nadruk in dit uitgebreide boek. Een nieuwe kijk op eten is duidelijk vormgegeven en aangevuld met enkele fraaie kleurenfoto’s.

Een nieuwe kijk op eten, Anna Jones
Fontaine uitgevers, oktober 2014, 352 pagina’s, hardcover.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789059565371


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.