Recensie: Een nacht vol herrie, Josh Selig

Nacht vol herrie_OMSLAG.indd

Dat boekjes niet altijd ingewikkeld of uitgebreid hoeven zijn om een onuitwisbare indruk achter te laten bewijst het boekje Een nacht vol herrie. Het boekje, dat gebaseerd is op de populaire tekenfilmserie De Olijfboom. In deze verlaten olijfboom wonen Rood en Geel. Twee karaktertjes die erg op elkaar lijken, maar vooral in karakter heel erg van elkaar verschillen. Rood is de kleine spring-in-het-veld, terwijl Geel de grote, bedachtzame en rustige persoon is. Dat gaat vaak goed, maar soms ook niet! Zoals in dit verhaaltje.

Bij het licht van de maan en sterren wil Geel knus gaan slapen op zijn tak in de olijfboom. Maar Rood denkt daar heel anders over. Hij wil graag lekker hard op zijn tokkelding scheuren. En doet dat dan ook. Maar: dat gaat niet samen! Of toch wel? Als Rood heel zachtjes speelt, valt Geel heerlijk in slaap. Zo blijkt er zelfs voor zo’n groot probleem een perfecte oplossing te zijn! Hiermee laten Rood en Geel zien dat er voor ieder probleem een oplossing is: soms moet je ergens gewoon mee stoppen, maar dan zou Roo in dit geval heel verdrietig zijn. Door allebei een beetje aan te passen zijn ze allebei helemaal blij en gelukkig!

De vormgeving van het boekje is heel warm en knus. De tekeningen zijn geschetst met een harde, zwarte lijn. De karaktertjes Rood en Geel zijn strak ingekleurd, maar andere elementen in de prenten lijken getekend met krijt, of zijn niet helemaal strak afgewerkt. Daardoor krijgt het boek een heel vlot, los karakter, dat perfect past bij het verhaal. Tel daarbij de zachte tinten op en de diep-blauwe achtergrond van de nacht, en je hebt een lief, leerzaam en vooral hartverwarmend boekje voor het slapengaan!

Een nacht vol herrie, Josh Selig
Van Goor, april 2013, 24 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789000316434

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.