logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een magische kerst, Geronimo Stilton

9789085922421 een magische kerst geronimo stilton

Het is al weer bijna kerstmis! En hoewel het natuurlijk een geweldige periode is, vol blije en vrolijke mensen, heeft Kerstmis ook een andere kant. Het is een periode waarbij het ontzettend druk is. Mensen komen op visite, cadeautjes moeten worden gekocht voor iedereen… en dat gaat Geronimo natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Je kent ‘m wel, de uitgever van De Wakkere Muis. Die maakt zich overal druk over! En al helemaal als hij er achterkomt dat hij dit jaar voor de hele familie – met vrienden en kennissen erbij – moet koken. Dat zijn zo’n 153 muizen! Een magische kerst? voor Geronimo lijkt het wel een magische nachtmerrie…

Als Geronimo er ruim op tijd achter was gekomen, dan was het nog helemaal neit zo erg. Maar jammer genoeg wist zijn zus Thea het hem pas de dag ervoor te vertellen. Geronimo was het helemaal vergeten. Tot overmaat van ramp is er dan ook nog neef Klem, die een heleboel grappen met hem wil uithalen. En daar zit hij nou helemaal niet op te wachten. Geronimo heeft wel meer dingen te doen. Er voor zorgen dat de familie wel een magische kerst heeft, bijvoorbeeld.

Het gaat mis als hij wordt opgebeld door Opa Wervelwind. Opa Wervelwind is van de oude stempel, en zijn lievelingskreet is “werken, werken, werken!” Opa kan het dan ook niet begrijpen dat Geronimo niet aan het werk is, en roept hem dan ook bij zich op kantoor. Daar moet Geronimo zich bewijzen, en wordt flink aan het werk gezet. Als ze tijdens dat werken naar buiten worden gelokt, ontdekken ze twee elfjes. Jazeker, de hulpjes van de kerstman! Zij zijn echt boos: Kerstmis gaat misschien niet door, omdat te weinig mensen er nog zin in hebben. De magie gaat er uit… en het is aan Geronimo en zijn vrienden om dat te voorkomen. Zal het Geronimo, Thea, Klem en opa Wervelwind lukken om kerst te redden?

Dit leuke avontuur neemt je mee naar het hartje van Kermis: de fabriek van de Kerstman, waar je zelf een rondleiding krijgt, gegeven door de elfen zelf. Zo dichtbij alle magie was je vast nog nooit geweest! Je krijgt alles te zien, dankzij de leuke tekeningen in het boek. Sommige zijn zelfs twee pagina’s groot, zodat je alles extra goed kunt zien. Ook in dit boek zitten weer veel leuke grapjes en is er gespeeld met de verschillende lettertypes, zoals je gewend bent van de boeken van Geronimo Stilton. Een spannend kerstavontuur!

Een magische kerst, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, december 2013, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922421


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.