Recensie: Een leven vol taart! Wendy Schlagwein


cover wendy sixteen - een leven vol taartNa haar schitterende boek Een jaar vol taart! zaten zij vol spanning te wachten op een vervolg. Want één ding is zeker: Wendy weet wel hoe een lekkere taart er ook nog eens mooi uit moet zien! Daar gaat het Wendy ook vooral om: de recepten komen letterlijk en figuurlijk uit een pakje. Ook in dit boek staat voor een aantal verschillende taartvormen netjes vermeld hoeveel mix je moet bereiden.

Zoals gezegd: het gaat Wendy vooral om de manieren om een taart mooi te maken. Het doorsnijden, vullen, en vooral decoreren met marsepein en botercreme komen ruimschoots aan bod, stap voor stap uitgelegd met mooie foto’s. Leuk is dat de grote vormen, volledig uit marsepein vervaardigd, eerst ziet met alle onderdeeltjes. Je ziet het figuur dus als ware het ontploft was. Daarna worden die onderdelen in een paar stappen in elkaar gezet. Een leuke en duidelijke manier van vormen! Het nadeel: je moet wel écht van fondant of marsepein houden, want alle bouwwwerken zijn van massief marsepein!

Of iemand in je omgeving onlangs bevallen is, je neefje z’n eerste verjaardag viert, zwemdiploma heeft gehaald, klaar is met school, of gaat trouwen – in dit boek staan een paar prachtige voorbeelden voor iedere gelegenheid. Stap voor stap wordt omschreven hoe je ze kunt namaken, met daarbij een zeer duidelijke uitleg – en uiteenzetting van alles wat je nodig hebt, basistechnieken en meer. Met dit boek, en de nodige oefening, kun je dezelfde taarten maken als Wendy!

Een leven vol taart! Wendy Schlagwein
Terra Lannoo, april 2012, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,99 euro. ISBN: 9789089895189

Dit boek bij: Terra Lannoo | BOL.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Vaak zie je toch kleine slordigheidsfoutjes in de uitwerking. Heel anders dan bijvoorbeeld ‘een leven vol taart‘, waar alle creaties er tot in de puntjes afgewerkt uitzien. Voordeel is wel, dat je eigen […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.