logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een koffertje vol dromen, Mariette Vanhalewijn

Een koffertje vol dromen

Dit boek zal iedereen wel bekend voorkomen. Wie is er niet grootgebracht met één van de verhalen van Mariette Canhalewijn? Eerder bespraken we al het boek Floris en Floriaan en Kleine Adam, nu is er dan Een koffertje vol dromen. Een ontzettend mooi verhalenboek, letterlijk uit de oude doos.

De verhalen zijn heerlijk om voor het slapen gaan voor te lezen, en zijn in principe nog steeds actueel. Denk aan De tovertuin van Jessica, Gaatjes in de hemel of Kniezemiesje. In dit boek staan 25 verhalen van Mariettes hand. Verhalen, die al meermaals zijn vertaald en bewerkt. En terecht. Het zijn leuke, overzichtelijke verhaaltjes, die zich door hun eenvoud prima lenen voor toneelstukjes, poppentheaters, en nog veel meer. De verhaaltjes zijn lekker geschreven, en bevatten geen vreemde of oubollige woorden of zinnen. De plaatjes zijn onveranderd, en simpelweg vertederend. Een must-have voor in de kinderkamer: sommige verhaaltjes zijn tijdloos!

Een koffertje vol dromen, Mariette Vanhalewijn
Manteau, september 2010, 158 pagina’s, hardcover.
Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789022325629


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.