logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een jaar offline, Bram van Montfoort

Ben jij ook zo iemand die de hele dag rond apparaten zwerft die je in verbinding stellen met het internet en dertien sociale netwerken? Plaats jij ook foto’s en berichtjes van alles wat je doet (behalve van wc-bezoekjes, daar is iedereen het wel over eens dat dat écht ‘not done’ is)? Bram van Montfoort is ook zo iemand. Hij hing aan Youtube en Spotify, verbond alles aan zijn GMAIL-account en nog veel meer. En dat vond hij maar raar. Daarom deed hij het ondenkbare: hij ging offline.

Maar dan ook écht offline. Zo veel mogelijk, in ieder geval. Geen mobieltje meer, geen internet, geen computer. Geen Google meer om iets op te zoeken, normaal praten met je vrienden om te weten wat ze hebben gedaan… net als tien jaar geleden! In het boek Een jaar offline vertelt Bram van Montfoort over zijn ervaringen. De beperkingen, verbazing, maar ook de kansen die er daardoor voor hem zijn opengegaan: een jaar zonder internet en mobiel.

En dat verslag doet Bram op een heel grappige manier. Het boek is een bonte verzameling van vertellingen, briefjes en lijstjes, de meesten bedoeld om nietalleen te vertellen wat Bram heeft meegemaakt, maar ook om jezelf eens kritisch te laten kijken naar je eigen online leven. Is dat niet een beetje te belangrijk geworden in ons offliine bestaan? Zoals de oma van Bram zegt: “Ik  zou het niet kunnen!”

Een jaar offline, Bram van Montfoort
Moon, oktober 2013, 174 pagina’s, paperback.
Prijs: 12,50 euro. ISBN: 978904881781


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.