logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een hoop vrienden, Kerstin Schoene

In een dierentuin woont een kleine pinguin. En die kleine is heel erg verdrietig. Dat komt omdat hij denkt dat hij nergens echt bij hoort. Hij is wel een vogel, maar kan niet vliegen. En hij zou zo graag eens in de winkel zweven! Hij probeert van alles en nog wat, maar haalt de wolken bij lange na niet. Gelukkig heeft de kleine pinguin heel erg veel vrienden die hem maar wat graag helpen. En dus werken alle dieren samen om een enorme (en tamelijk vreemde) toren te bouwen, zodat de pinguin toch eens in de wolken kan zijn. En dát is hij. Niet alleen omdat hij de wolken kan aanraken, maar ook omdat het zo goed voelt om al die vrienden te hebben.

Het prentenboek Een hoop vrienden is dan ook een hartverwarmend prentenboek, dat in een heel vrolijke stijl is getekend. Voor kinderen zijn er genoeg dingetjes om te kijken en te ontdekken. Met als klapper een grote uitvouwpagina, waar alle dieren op te zien zijn die een grote stapel dieren te zien zijn. In een niet-logische volgorde: kleiner dieren onderop, grote dieren daarboven, maar als je al die gezichten ziet merk je al snel dat ze het zelf ook niet even prettig vinden. Een superleuk en lief prentenboek voor alle dieren- en dierentuinliefhebbers!

Informatie

Een hoop vrienden, Kerstin Schoene

Illustrator: Kerstin Schoene
De Eenhoorn, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789058389831


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.