Recensie: Een hol voor mol, Anita van den Bogaart

Een hol voor mol

Het prentenboek Een hol voor mol gaat over een molletje, dat bang is in het donker. Niet zo handig, aangezien molletjes onder de grond wonen! Hij besluit dan ook te verhuizen. Hij gaat naar de kikker, de spin, de ookhoorn, de slak en de kip, maar hun huizen zijn allemaal niet geschikt voor Mol. Waar kan hij dan wel wonen?

Een hol voor mol is supergrappig en ook wel een beetje zielig. De zoektocht naar een geschikt huis gaat namelijk niet zonder probleempjes, en na ieder huis gaat hij dan ook verder met een nieuw souvenir. Op het laatst heeft hij dan ook wier op z’n kop, spinrag in z’n haar, een kapotte bril op z’n neus, een spinter in z’n poot en een bult op je kop. Grappig is dat na iedere ontmoeting er een nieuw kwaaltje bijkomt, en dat ieder nieuw dier alle dingetjes opsomt – in dezelfde volgorde. Dat geeft een leuke herhaling in het verhaal, waar kinderen van zullen smullen.

De gedetailleerde tekeningen, gemaakt in een sfeervol waterverf, laten prima zien wat er allemaal gebeurt. Er is ook ontzettend veel in te zien, en zijn leuk om eens nader te bekijken. De achtergrond loopt telkens door over de twee pagina’s, wat zorgt voor een mooi panoramisch zicht. Verwarrend is wel dat de Mol er vaak twee keer in voorkomt. Mijn jongste zoon vond dat wat raar in het begin, maar even later vond hij het wel weer grappig.

Een hol voor mol, Anita van den Bogaart
Vier Windstreken, maart 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051162035

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.