Recensie: Een geweldige zomer, Liz Elwes

Lucy is met haar moeder en zus op vakantie in Canada. Daar ontmoet ze Kane, die ze nog van vroeger kent. Maar de knappe Tara trekt helaas ook erg vaak met hem op en Lucy wordt onzeker. Kiest Kane voor haar of voor Tara? Wordt dit wel die geweldige zomer waar Lucy zo op had gehoopt?

Een geweldige zomer is een ontzettend leuk en vlot geschreven boek over een tienermeisje (Lucy) dat met al haar onzekerheden en veranderingen in haar omgeving te maken heeft. Net als iedereen zit ze sinds kort op de middelbare school, en heeft ze te maken met de invloed die haar nieuwe klasgenoten op haar hebben. Zoals de vele meisjes-dingen die hen heel erg bezighouden, maar haar absoluut niet. In tegendeel: zij is juist het jongensachtige type, dat graag op een skateboard staat. Toch beginnen alle meisjesdingen te lonken, maar wie zal haar hier in sturen? Een uitnodiging van haar oma biedt een oplossing: vanuit Engeland gaan ze naar haar moeders geboorteland, Canada, om daar samen met een tante en een neef en nicht met een camper op rondreis te gaan. Een ware ontdekkingsreis naar zichzelf, waarbij ze niet alleen te maken heeft met de eigenaardigheden van anderen, maar ook vooral zichzelf goed leert kennen. En natuurlijk Kane, de jongen waar ze haar oog op heeft laten vallen. Of valt hij toch voor Tara, het meisje waar hij al langer mee optrekt?

Een geweldige zomer, Liz Elwes
Kluitman, mei 2011, 192 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020624618

Dit boek bij: Kluitman

Lees ook de recensie van Vakantiekriebels

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.