logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een droomjaar met Rosa de rozenfee, Gitte Spee @kluitman

De avonturen van Rosa de rozenfee zal vooral meisjes aanspreken, dat zal je niets verbazen. Toch zijn de verhalen op zich niet helemaal gericht op meisjes: de avonturen die Rosa beleeft in de natuur zullen ook jongens verbazen en fascineren. De kleine rozenfee woont in Roos en verkent vanuit daar de mooie omgeving waarin ze woont. In het boek een droomjaar met Rosa de rozenfee beleef je in ieder seizoen een leuk en spannend avontuur. Ieder verhaal heeft een geheel eigen uitdaging en probleem waar Rosa een oplossing voor zal moeten zoeken.

Daarbij is het heel belangrijk om te weten dat Rosa de rozenfee zoveel mogelijk inwoners van het bos helpt. De lieve fee zet vaak alles op alles om haar vrienden gelukkig te zien. Zo helpt Rosa de rupsen ontpoppen in de lente en helpt ze een paddenstoel zijn stippen terug te vinden in de herfst. Ze beleeft ook een leuk avontuur met een sneeuwklokjes en muizen in de winter. Deze drie verhalen zijn al eens eerder verschenen. Het verhaal over de zonnebloem en het slakje, dat afspeelt in de zomer, is geheel nieuw.

Deze vier verhalen hebben echter een paar gemeenschappelijke noemer. Ieder verhaal is geschreven als een gedicht. Ieder blokje tekst bestaat uit vier regels, die in een mooi ritme voor te lezen zijn. De tekst is vlot en grotendeels herkenbaar voor kinderen, en is met een mooie en uitgebreide woordenschat geschreven. Daarnaast wordt de tekst aangevuld met paginagrote illustraties die met vlotte streken zijn getekend en zijn ingekleurd met zachte kleuren. Doordat de hoofdpersoon een fee is, en de kleuren vooral uit zachte tinten bestaan (met een flinke nadruk op roze) zullen meisjes helemaal weg zijn van dit boekje. De onderwerpen en verhalen zijn, zoals gezegd, ook voor jongens interessant. Een Droomjaar met Rosa de rozenfee is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar. Zij zullen genieten van de avonturen, maar ook oudere kinderen zullen smullen van de lieve en fantasierijke avonturen.

Informatie

Rosa de Rozenfee, Gitte Spee

Illustrator: Gitte Spee
Kluitman, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789020682465


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.