logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een doosje kerst, Riet Wille en Riske Lemmens


In een bos hier ver vandaan, waar hoge rijen sparren staan, stapt een jongen op zijn fiets. Hij gaat op zoek naar iets… Aan zijn fiets hangen tassen, dozen en pakjes. Enkele meesjes vliegen met hem mee. De jongen vraagt wat sterren aan de maan, vangt sneeuw met een schep, rijgt noten aan een touw, maakt kaarsjes van dennenappels en engeltjes van spinnenrag… Is dit echt of een droom?

In dit wonderlijke boekje, dat in een schitterend timbre verteld kan worden, gaat een jongetje op reis op zijn fiets, langs alles wat hij mooi vind in de natuur: sneeuw, kaarsjes, engeltjes. De natuur helpt hem hier een handje bij, met de mees als een rode draad door het gehele verhaal. Ook zij krijgen wat extra aandacht door een aantal mezen op een rijtje te zetten en ze hun eigen karakter te geven. De illustraties, van de hand van Riske Lemmens, zijn schitterend: warm, geloofwaardig, en toch met het koele winterse karakter erdoorheen. Soms is het even denken of het nu dag of nacht is, maar de tekst helpt je hierbij: zo reizen ze mee, door de nacht…

Het is een leuk en speels kerstverhaal voor jonge kinderen, dat ze leert kijken naar de mooie dingen om hen heen. IJspegels, sneeuwvlokken, kaarsenvlammetjes, de vogeltjes die vrolijk fladderend zoeken naar eten… De sfeervolle illustraties helpen om ze in de kerststemming te brengen.

Een doosje kerst, Riet Wille en Riske Lemmens
De Eenhoorn, oktober 2011, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 6 jaar. ISBN: 9789058387189


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.