Recensie: Een broertje of zusje erbij! Jennifer Moore-Mallinos


Alle mamas zijn werkende mamas. Of ze nu thuis blijven en voor de kinderen en het huishouden zorgen of ze gaan werken naar een kantoor of fabriek. En voor alle mamas zijn hun jobs belangrijk. Wanneer kinderen dit boek lezen zullen ze begrijpen dat mama en papa gaan werken om verschillende redenen en dat de beslissing om al dan niet met beide ouders gaan werken afhangt van verschillende factoren. Emma krijgt er een broertje of zusje bij en dat zal grote veranderingen meebrengen. Zo zullen mama en papa ook aandacht moeten geven aan de baby en zal Emma mama af en toe een beetje moeten helpen. Al bij al loopt het toch goed af en is Emma zeer blij met zulk een leuk babytje erbij!

Een minpuntje van dit boek, uit de serie Laten we praten over… is dat het het boek twee onderdelen bespreekt: het gaat namelijk zowel over zowel het krijgen van een broertje of zusje, maar ook over hebben van twee werkende ouders (of in ieder geval een werkende moeder en het aanwezig zijn van een oppas). En natuurlijk over de nieuwe situatie die daarmee ontstaat, dat mag voor zich spreken.

In het boek ligt hierdoor wel de nadruk op het ontstaan van een drukkere situatie in het thuisfront, met twee werkende ouders. Gelukkig is het meisje wel heel erg blij met het aankomende nieuwe broertje of zusje, en is ze voornemens alle zeilen bij te zetten om te helpen met de verzorging van het jonge kindje. Want dát is natuurlijk ook erg leuk: voordat je met het kindje kunt spelen, is er al genoeg te doen met de verzorging en genieten van het kleine grut. Wat zou jouw kind doen? Laten we praten over…

Een broertje of zusje erbij!, Marta Fabrega
Baeckens books, 2009, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789054614340

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.



LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.