logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Een beer genaamd Paddington

9789048822454[1]Een beer genaamd Paddington – is dat niet raar? Hoewel de meesten wel weten hoe beertje Paddington er uitziet, met zijn blauwe lange jas en zijn grote rode hoed, weet niemand waarom hij zo heet. Welnu: de beer is gevonden op het Londense treinstation Paddington, vandaar zijn naam! Een beer uit de donkere binnenlanden van Peru, die verzot is op marmelade… dat levert al direct een grappig beeld op. En dat is het ook: al meer dan vijftig jaar weet de naieve, lieve beer de harten van kinderen te veroveren, met zijn wereldvreemde opmerkingen en bere-grote hart. De lieve opmerkingen en grappige avonturen zullen zonder twijfel een glimlach op de gezichten van zowel grote als kleine kinderen toveren. Een verhaal voor jong en oud, in dit boek geïllustreerd met de originele tekeningen van Peggy Fortnum, die over de hele wereld beroemd zijn geworden. In Een beer genaamd Paddington lees je de eerste avonturen van beertje Paddington in de Engelse beschaafde wereld, Dit eerste verhaal over Paddington is overigens verfilmd, en zal vanaf februari 2015 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Een film die je echt moet zien, de eerste beelden zien er al veelbelovend uit. En hoewel het misschien niet heel erg ‘stoer’ is zullen ook oudere kinderen heerlijk genieten van dit verhaal. Ikzelf ben het aan het voorlezen met mijn jongens, die werkelijk aan mijn lippen hangen!

Informatie

Een beer genaamd Paddington, Michael Bond
Illustrator: Peggy Fortnum Moon uitgevers, 144 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789048822454

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.