logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Eddie, Belle en Flo reizen de wereld rond


eddie-belle-en-flo Wat zou jij doen als je een heel grote prijs wint? Maar dan ook echt een heel grote prijs, laten we zeggen… tien miljoen? Eddie zou het wel weten. Hij zou studeren tot hij er bij neervalt, om zo een heel slimme en belangrijke geleerde te worden. Jammer genoeg is het niet Eddie die een prijs wint, maar de oom van Eddie. En oom Ewald besluit niet om te gaan leren, maar om de wereld rond te reizen. En Eddie mag mee! Nou ja – ze gaan niet de hele wereld rond, maar ze zetten wel flink de bloemetjes buiten. Eddie mag iemand meenemen, en die keuze is zo gemaakt. Zijn vriendin Flo is de beste vriend die hij zich kan bedenken. Haar hond, Belle, moet natuurlijk ook mee. En zo gaan oom Ewald, Eddie, Belle en Flo op reis.

Zak met geld

Het boek Eddie, Belle en Flo is eigenlijk een groot waarschuwingsboek: ga nooit met te veel geld op zak naar buiten! Oom Ewald neemt namelijk al zijn geld mee in een koffer. Dat doet hij bij een geldautomaat, in briefjes van 250 euro. Jammer hierbij is dat het boek nog al wat vervormingen en verbasteringen heeft die de waarheid niet ondersteunen. Ten eerste is het bijvoorbeeld zo dat je zo veel geld niet uit een ‘flappentap’ kunt halen. En briefjes van 250 euro? Die bestaan niet. Je zult het moeten doen met briefjes van 200 of 500 euro… Ook door het boek heen worden wat namen veranderd en verbasterd, zoals het Bilton hotel. Die had ik persoonlijk gewoon bij zijn naam genoemd, zeker aangezien ze niet in een slecht daglicht komen te staan.

Spannend reisverhaal

Spannend is het boek Eddie, Belle en Flo zeker wel. Op vakantie met een bolle koffer met geld, met een ook die eigenlijk het geld vooral wil uitgeven, dat is fantastisch! Daarbij is de oplettende Eddie in de buurt om ervoor te zorgen dat oom Ewald niet al het geld over de balk smijt, maar langzaam maar zeker begint hij ook te geloven dat er mensen zijn die ook maar wat graag in het bezit zouden komen van die koffer. Ze worden telkens achtervolgd door een kale man, die oom Ewald De Badmuts heeft genoemd. En gaandeweg reist er ineens een dame mee, Moniek. Zij lijkt op zich erg goed te vertrouwen, maar kan dat wel? Zijn ze niet allemaal uit op het grote bedrag aan geld van oom Ewald? En wanneer gaan ze weer naar huis, zodat Eddie en Flo weer lekker in hun leventje kunnen stappen en naar school gaan?

Informatie

Eddie, Belle en Flo, Inga Mol
Illustrator: Beatrijs van Deursen Clavis, 168 pagina’s, hardcover. Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789044828863

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.