Bier om te drinken… en mee te koken! Het Echt Bier Kookboek


echt-bier-kookboek

Het Echt Bier Kookboek is veel meer dan dat. Het zou eerder ‘Alles met bier’ kunnen heten, of ‘Bier hier’. Het gaat namelijk niet alleen over koken mét bier, maar ook voor het koken vóór bier: lekkere gerechten die perfect matchen met een goed glas bier. Want laten we wel wezen: genoeg geneuzel over wijn, of niet soms? Al die wijnkenners die minachtend praten over bier weten gewoon niet wat ze missen.

Echt Bier Kookboek

Het is en blijft lastig, koken voor een volle drank als bier. Toch is het meer dan goed mogelijk, blijkt uit Het Echt Bier Kookboek. In dit boek staan tientallen stoere gerechte die je kunt bereiden, inclusief een biersuggesties om er bij te drinken. Maar dat is natuurlijk niet alles, want je kunt ook prima koken mét bier. Het is een mooie aanvulling voor je gistdeeg, of om een stuk vlees in te garen. Ook die mogelijkheden komen aan bod, ook weer met een aanbeveling voor het te gebruiken bier.

Soorten bier

Om je een beetje wegwijs te maken in de biersoorten en hun karakteristieken, wordt er in het echt bier kookboek ook aandacht geschonken aan de achtergrond van verschillende biersoorten. Waar komen ze vandaan, hoe smaken ze (en vaak ook: hoe komt dat, hoe ontstaat die karakteristieke smaak?) Deze informatie wordt natuurlijk niet zo maar droog aan je voorgedragen, maar wordt op een leuke manier verteld. Vooral de reportages in het boek over verschillende brouwerijen zijn echt leuk om te lezen.

Achtergrondinformatie

Er is nog veel meer te vertellen over bier e alles wat je er mee kunt. Heb jij je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd hoe veel soorten bierglazen er zijn, en waarom ze er allemaal anders uitzien? Of wat de verschillen zijn tussen de wijze waarop verschillende soorten bier gemaakt worden? Dit boek geeft je ale antwoorden op alle vragen waar je het antwoord graag op zou willen weten, maar nooit hebt durven vragen (en trouwens: aan wie?)

De wereld in bier

Het stoere van dit kookboek is wel dat het je letterlijk de hele wereld om neemt. De schrijvers hebben namelijk stad en streek afgereisd om overal een goede pint te pakken en ze te gebruiken in of met de verschillende gerechten. Zo kom je pizza’s tegen met bierdeeg en zuurkool, India Pale Ale bier, baconjam (ja, echt!) maar ook in bier gesmoorde varkensbuik met bessen en bokking uit de oven. En nog veel, veel meer natuurlijk. En alsof lezen over bier nog niet genoeg is om je te doen watertanden worden de recepten en reportages ook nog eens vergezeld van smaakvolle foto’s.

Echt Bier Kookboek, Stevan Paul, Torsten Goffin en Daniela Haug
Fontaine uitgevers, 244 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. ISBN: 9789059566880

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.