logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Eat This Meat, Blendbrothers


Stiekem is het wel lef hebben, om in deze tijd (waarin vega en vegan populairder lijken dan ooit) een boek over vlees op de markt te brengen. Toch is dat precies wat de Blendbrothers doen: een kookboek met 46 spannende gerechten met vlees (en gevogelte) in de hoofdrol!

Smaakmakers

Met eenvoudige, eerlijke en vooral onbewerkte stukken vlees laten de ‘blend brothers’, Hendrik en Kamiek Buysse, zien dat je een fantastische maaltijd op tafel kunt zetten. De smaakcombinaties die de twee koks bedenken zorgt voor een ware sensatie op je bord: niet alleen qua smaak overigens, maar ook de presentatie krijgt de nodige aandacht. Het zijn stuk voor stuk stijlvolle, smakelijke en zonder meer restaurantwaardige recepten.

Exclusieve valkuil

Er is echter ook een nadeel aan het bereiden van deze delicate gerechten: je zult waarschijnlijk een paar blokjes om moeten, wil je alle ingrediënten in huis halen! Lang niet overal zul je kwartel, kippenlever, parelhoen of kalfshersenen op de kop kunnen tikken. Gelukkig staan er ook wat toegankelijkere ingrediënten in, zoals entrecote, kippenvleugels of spek. Toch is het merendeel exclusiever van aard, waardoor we je toch aanraden het boek bij je lokale boekhandel door te bladeren om te oordelen of ze voor jou haalbaar zijn.


Ga direct naar Eat this meat op BOL.com.

Recensie over Eat this meat

De Blendbrothers laten zich inspireren door smaken van over de hele wereld en combineren verschillende technieken in hun smakelijke en vooral bijzondere gerechten. Creativiteit staat centraal in dit boek, waardoor je een bonte mix van smaken en culturen krijgt voorgeschoteld. Kritiekpuntje is dat die smaken soms bijzonder specifiek zijn, waardoor je ze niet allemaal bij je lokale supermarkt (en misschien zelfs niet eens bij je lokale specialist) kunt halen. De technieken zelf zijn overigens bijzonder toegankelijk, waardoor je qua bereiding weinig problemen zult ervaren.

Score: 7


Informatie

Titel: Eat this meat
Auteur:
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s: 192
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789401497244
Prijs: 26.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.