Recensie: Easy, Bill Granger

9789059564640 Easy Bill Granger

Easy is waarschijnlijk het ultieme kookboek voor mannen. De recepten zijn eenvoudig, met pure ingrediënten zonder rare bereidingstechnieken. En niet te vergeten: er wordt heel veel vlees in gebruikt. Dat zie je al aan de hoofdstukindeling. Want hoewel het boek roept dat de recepten rondom een bepaald ingrediënt wordt geschreven, is dat favoriete ingrediënt toch vaak een stuk vlees.

Vlees!

Kip, vis, biefstuk, lamsbout, karbonades en gehakt, en je bent al honderd pagina’s verder. Natuurlijk is er ook aandacht voor pasta en rijst, recepten met bonen of met kaas, en zelfs nagerechten mogen niet ontbreken. De recepten van tv-kok Bill Granger staat echter een ding centraal. Hij vindt namelijk dat je beter een paar goede ingrediënten kunt gebruiken dan een heleboel goedkope. En dan wordt de bereidingswijze vanzelf eenvoudiger!

Helder en duidelijk

Easy laat zich ook vertalen naar de vormgeving. De recepten staan helder en duidelijk uitgelegd, zonder uitbundige lettertypes. De ingrediënten staan netjes in de kantlijn, boven ieder recept staat de naam, en een korte omschrijving of tip. Als er bij een gerecht een bijgerecht of saus nodig is, staat die op dezelfde pagina. Dat is wel zo handig! Onder ieder recept lees je voor hoeveel gram of personen het recept bedoeld is.

Het ziet er smakelijk uit

De recepten worden bijgestaan door fullcolour, paginagrote kleurenfoto’s van het gerecht. Allen zijn sober op de foto gezet, met kleine details om ze wat levendig te maken: wat kruimels, een lepeltje met wat eten erop, een paar ingrediënten… Heel basic, maar wel mooi en sfeervol. Bovendien zie je meteen of het iets is dat jij graag op je bord zou terugzien!

Easy, Bill Granger
Fontaine uitgevers, april 2013, 256 pagina’s, hardcover.
Prijs: 27,95 euro. ISBN: 9789059564640

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.