Recensie: Earth Defence Force, PS3


‘The bugs are back’. In Earth Defense Force zijn de insecten teruggekeerd, en hoe! De grootste invasie van insecten die ooit op de wereld is geweest, is neergestreken in New Detroit en jij moet ze in deze spannende shooter verslaan. Met je arsenaal aan wapens of in de speciale co-op mode neem je het alleen of samen met je vrienden op tegen deze gigantische zwerm insecten. In deze shooter kom je oog in oog te staan met enorme spinnen, reusachtige mieren en andere insecten. De beesten zijn soms wel honderd meter hoog. Tijdens het spel neem je het in epische gevechten op tegen de hordes insecten die non-stop aanvallen in hun missie om de wereld over te nemen.

Speel in de co-op mode met drie spelers online om de campagnes te volbrengen en de insecten te verslaan of speel online in de multi-player mode met wel zes spelers tegelijk. In de Survival mode kun je met zes spelers laten zien hoe lang je kunt overleven tegen de constant terugkerende insecten. Door samen te werken en elkaar te helpen is het de bedoeling zo lang mogelijk in leven te blijven en uiteindelijk de insecten de baas te worden.

Hiermee is Earth Defence Force zo’n beetje de Call of Duty voor beginners: je neemt het niet op tegen mensen, maar tegen insecten. Dieren die je in het dagelijks leven ook al plet. Alleen doe je dat nu met één van de 150 verschillende wapens, en helemaal verpakt in een van de gave pakken die je ter beschikking hebt. In deze elementen zit ook een deel van de uitdaging: de meeste wapens moet je vinden tijdens je gevechten: je moet ze vrijspelen, waarna je ze pas kunt gebruiken. Mits je pak er aan toe is. Ieder pak (er zijn vier verschillende) moet je namelijk upgraden. Dit doe je middels de ervaringspunten die je krijgt na ieder gevecht en na bepaalde acties. Is je experience-balk vol, dan krijg je automatisch een upgrade. Je ziet hierbij heel overzichtelijk wat je extra toegevoegde bonuskracht is. Erg leuke mogelijkheid!

De wapens bestaat overigens uit een aantal categorieën. Denk hierbij aan geweren, shotguns, raketwerpers, energiewapens en granaatwerpers. Je hebt hiermee een flink arsenaal wapens ter beschikking. Bovendien hebben bepaalde pakken ook nog extra features: het Tactical Suit kan werpen met Turrets, die vijanden voor je te grazen nemen, of je kunt ervoor kiezen een Jet Pack te dragen, waarmee je kunt gaan vliegen. Schiet je mis? Geen nood, hoewel je dan waarschijnlijk een stuk van je omgeving aan flarden schiet. De hele wereld is namelijk kapot te krijgen: van gebouwen tot auto’s!

Earth Defence Force is een razendsnel schietspel, waarbij je al snel als oudere speler het gevoel krijgt een trip down memory lane te spelen qua stijl en speelstijl. Briljant afgekeken en geleend van andere titels, met veel succes, mag ik wel zeggen. Grafisch gezien is het niet de meest briljante game: de monsters zien er wat hoekig uit, bewegen wat onbeholpen en tonen niet de meest intelligente wezens te zijn, maar in alle actie en hoeveelheid doet dat er eigenlijk niet eens toe. Het enige minpunt aan dit spel is wel dat je geen gebruik kunt maken van de PS3 Move: eenmaal gewend aan dit apparaat wil je niet anders meer. Ik ben echter ook eens met de tegenstanders van deze gadget: echt goed mikken doe je pas met een controller…

Earth Defence Force, PS3, XBOX 360
Namco Bandai. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: 39,99 euro

Deze game bij BOL.com: PS3  |  XBOX360

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.