Recensie: Duo Penotti MAXI chocoladehagel


duo penotti MAXI hagelslag melk

Duo Penotti, twee kleuren in een pottie. Nou, die vlieger gaat niet meer op. Want Duo Penotti heeft sinds kort ook twee kleuren in een pakkie! Duo Penotti MAXI chocoladehagel. In een variant met melkchocolade en met pure chocolade. Want sommige mensen willen nu eenmaal een iets intensere chocoladesmaak, en anderen willen juist lekker zoet op brood. En die smaken komen perfect tot hun recht door de grote, stevige korrels die zorgen voor een heerlijke bite.

Maar dat is nog niet alles. Tussen de chocoladehagel zitten zogeheten Piccolino’s van échte chocolade. Dit zijn kleine Duo Penotti figuurtjes, waaronder de bekende Duo Penotti broek en de pot. Ze zijn er in 3 verschillende smaken: melk, puur en wit. Als je de MAXI chocoladehagel los proeft, ervaar je de smaak natuurlijk het best. Dan valt je op dat de witte chocolade precies proeft zoals je verwacht. De melkchocolade en pure chocolade is hard en een beetje knapperig, en vol van smaak. Bij de pure chocolade is het ook echt puur. Stoer, dat het merk zo’n duidelijk onderscheid maakt. Gemengd met de witte chocolade wordt die smaak overigens behoorlijk afgezwakt, en gaat de pure smaak deels verloren. Positief is ook dat de chocoladehagel echt chocoladehagel is, en geen cacaofantasie. De melkchocolade bevat 25% cacaobestanddelen, de pure chocolade bevat 35% cacaobestanddelen. En is UTZ-gecertificeerd. Ook zit er natuurlijk vanille in de chocoladehagel, wat het een heerlijke smaak geeft. Petje af!

duo penotti MAXI hagelslag puur

Ontzettend grappig is de verdeling van de twee varianten in één pak. In dat pak zit namelijk een tussenschot. De witte chocolade blijft netjes aan de ene kant, de pure chocolade aan de andere. De opening zorgt ervoor dat beide smaken in een baan gescheiden op de boterham kan worden uitgestrooid. En dat is wel even oefenen! Mijn kinderen hebben steevast veel meer witte chocolade of juist meer gewone chocolade. In ons huishouden is het dan ook inmiddels verheven tot een kunst om een mooie en gelijke verdeling op een boterham te maken. Witte chocolade aan de ene kant, gewone chocolade aan de andere kant. Het ultieme Duo Penotti-effect. Mijn jongste zoon, die de witte chocolade het lekkerst vind, heeft zelfs het flapje heel precies in twee delen gescheurd. Zo kan hij het deel voor de gewone chocolade dichthouden, en de witte chocolade op zijn brood schudden. Slim bekeken!

Je voorkeur is een kwestie van uitproberen. Hier in huis is de pure variant echt favoriet. De krachtige chocoladesmaak laat zich perfect combineren op het brood met de witte chocolade. En bij mijn jongste is de witte chocolade juist weer favoriet, maar als hij moet kiezen uit deze twee gaat hij zonder aarzelen voor de pure chocolade. Ben je echter iets meer een zoetekauw, dan zal de melkchocolade je zeker aanspreken!

De nieuwe Duo Penotti MAXI chocoladehagelslag is momenteel te koop bij Jumbo en C1000. Volgend jaar volgen de supermarkten van inkooporganisatie Superunie.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | CookingLife.nl | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.