logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dummie de Mummie, Dutch Filmworks

dfw_dummiemummieDe boeken van Dummie de Mummie zul je vast wel kennen. Er zijn er op dit moment 6 delen van verkrijgbaar, en is vertaald tot in zo’n beetje iedere uithoek van de wereld. En nu kun je d’r ook van genieten op TV, want de film Dummie de Mummie is de koop op dvd en blu-ray! Het verhaal mag wel bekend zijn: tijdens het vervoer komt de vrachtwagen waarin Dummie wordt vervoerd in een storm terecht. Hij wordt geraakt door de bliksem, waarbij zijn gouden scarabee er voor zorgt dat hij tot leven komt. Tijdens zijn vluchttocht komt hij in het huis van Goos en Klaas Guts terecht, een wonderlijk duo dat een beetje langs elkaar heen leeft. Dummie wordt echter hartelijk ontvangen. Goos is wel blij met een speelkameraadje zo tijdens de schoolvakantie! Na de vakantie mag Dummie mee naar school (na lang aandringen – Dummie is nogal een driftkikkertje) en wordt geïntroduceerd als Goos’ Egypgische neefje, dat helemaal onder de brandwonden zit. Maar ja, het cultuurverschil tussen een 4000-jaar oude Egyptische mummie en Nederlandse tieners is natuurlijk best groot, en de nodige botsingen ontstaan. Het gaat echter mis als Dummies magische scarabee wordt gestolen. Het is dan aan Goos en Klaas om die terug te vinden. En wel zo snel mogelijk! Dummie de Mummie is natuurlijk al een leuk boek, en zoals zo vaak vinden wij het boek ook leuker dan de film. Er zitten een paar minder leuke en vlotte stukjes in de film, die het kijkplezier een beetje onderuit halen. Daarbij had ik zelf Dummie heel anders voorgesteld dan dat je hem nu ziet, en dat is wel even slikken. Wel is het fijn om Dummie eindelijk eens te horen praten. Bleek dat ik het accent bij het voorlezen aardig goed had ingeschat! De film zelf is leuk om naar te kijken. Dummie is echt tot leven gekomen, en dat is natuurlijk super stoer om te zien. Tosca Menten, de schrijfster van de serie, mag echt trots zijn op het resultaat.

Informatie

Dummie de Mummie, Dutch Filmworks Tijdsduur: 80 minuten, Familiefilm. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD (ca. 12 euro), Blu-ray (ca. 15 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.