logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Duizend dingen over Nederland, Charlotte Dematons en Jesse Goossens

duizend dingen over nederland

Een tijdje geleden schreven wij een recensie over het mooie prentenboek Nederland, van illustrator en schrijfster Charlotte Dematons. Daarin nam Charlotte je mee door Nederland en de Nederlandse geschiedenis. Op ieder van de prachtige prenten krijg je een ander gebied of stad te zien, met alle bijbehorende bezienswaardigheden en geschiedkundige feitjes.

Het probleem van het boek Nederland zat hem niet zozeer in de mooie platen of het vinden van alle verstopte grapjes, maar eerder in het feit dat je niet altijd wist waarom bepaalde elementen in de tekeningen waren opgenomen. Er was zoveel op te zien, dat je niet altijd precies wist wat er nu te zien was.

Dit mooie, grote boek: Duizend dingen over Nederland, lost dit probleem voor je op het boek, dat op A4 formaat is uitgevoerd, neemt je mee door alle prenten van het oorspronkelijke boek Nederland, waarbij je in verschillende kadertjes kunt lezen waar je nu naar aan het kijken bent. De kadertjes zijn voorzien van details uit de tekeningen van Charlotte, zodat je precies weet waar de informatie betrekking over heeft.

Daarmee is het boek Duizend dingen over Nederland een geweldige aanvulling op het prentenboek. Het is een schat van informatie over de belangrijkste Nederlandse steden en onze geschiedenis. Een mooie rondreis door de Nederlandse cultuur dat voor iedereen een aanrader is!

Duizend dingen over Nederland, Charlotte Demantons en Jesse Goossens
Lemniscaat, april 2013, 96 pagina’s, paperback.
Prijs: 10 euro. ISBN: 9789047705642


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.