Recensie: Due date, Warner bros

Due Date is een hilarische komedie over de twee meest onwaarschijnlijke reisgenoten die noodgedwongen samen een lange reis door het land moeten maken. Due Date is een film van de regisseur van de succesvolle komedie The Hangover, Todd Philips. De hoofdrollen worden vertolkt door steracteur Robert Downey Jr. en komisch supertalent Zach Galifianakis.

Peter Highman (Downey Jr.) staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spe Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun doldwaze en avontuurlijke rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.

Due date is een aanstekelijke komedie over twee tegenpolen die elkaar ontmoeten in het vliegtuig alwaar een misverstand over de bagage zorgt voor het samenvoegen van deze twee zielen.  De beide hoofdrolspelers hebben dan ook een rol om van te smullen, wat ze ook zichtbaar doen. De regisseur weer een groot aantal hilarische en over-the-top situaties in scène te zetten, waar de beide heren hun rol in kunnen vervullen. De filmstijl is goed gekozen: lekker luchtig en kleurrijk, en je hoeft je tijdens de gehele film geen seconde te vervelen: iedere seconde gebeurt er wel iets. Het is dan ook echt een mannelijke roadmovie, maar dan van een hoog komisch kaliber. Plaatsvervangende schaamte, korte irritaties wanneer je meeleeft met hoofdkarakter Peter of meeleven met de simpele ziel Ethan: bereid je voor op een geestelijke roadmovie wanner je naar deze film kijkt. Typerend vond ik persoonlijk het opvliegende en wispelturige karakter van Peter: het ene moment is hij enorm opvliegerig, het andere moment poeslief. Een enkele keer wordt dit nader toegelicht, maar vaker ook niet. Waarom heeft hij deze moodswings? Niet iets om lang over na te denken, de film is namelijk vooral komisch, spannend, en soms een beetje weemoedig.Een film over irritaties, tolerantie, vriendschap en het aankomende vaderschap (Peter is namelijk op weg naar huis, naar zijn zwangere vrouw). Ideaal voor een leuke avond! Leuk detail is overigens dat karakter Ethan als hoogste doel heeft om een rol in Two and a half men te spelen. Aan het einde van de film blijkt hij dit ook daadwerkelijk gedaan te hebben: op de blu-ray vind je deze complete scène terug.

Due Date, Warner bros

Tijdsduur: 96 minuten, Komedie.
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 18 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Deze film bij: Warner bros |  Bol |  Free Record Shop

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0iCFi14Glbk]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.