logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Leef mee met Het Dubbele Mysterie van T.O.


het-dubbele-mysterie-van-toHet dubbele Mysterie van T.O. is het tweede boek van Hilde E. Gerard. Het eerste hebben wij ook mogen lezen: Het Van Erschreve-familiegeheim. Een leuk boek, wat een tikje hectisch overkwam door de vele kanttekeningen. Ook dit boek maakt dankbaar gebruik van het principe ‘voetnoten’ om grappige kanttekeningen en weetjes te delen met jou, de lezer. Meermaals richt Hilde E. Gerard het woord aan jou als lezer om even een persoonlijke opmerking te maken over van alles en nog wat. Een leuke manier van schrijven, als je er eenmaal aan gewend bent. Het spreekt ook voor de schrijfster dat het verhaal op zich al spannend is.

De familie

Zoals je wellicht weet uit het eerste boek is het huis van de familie Van Erschreve best druk bezet met twee broers, Theodoor en Theofiel, de vrouw van Theodoor, Thea, en de kinderen Emma en Jonathan. Nicht en neef van elkaar. Zij logeren bij de twee vreemde snuiters. Thea neemt in het huishouden de hele huishouding op zich, inclusief het koken, waar ze zich vol overgave op stort. Beide heren houden zich vooral bezig met kattenkwaad en uitvindingen, niet altijd even succesvol. Dit deel draait echter vooral om Theodoor, de archeoloog van het stel. Hij is verzot op de Egyptenaren, de oude Chinezen en nog veel meer. Hoe ouder, hoe beter! En Theodoor heeft ook een groot geheim ontdekt: het verloten graf van een verloren Chinese keizer. Zijn grootste concurrent, Lothar Braune-Fuchs.

Spanning en feitjes

Het dubbele mysterie van T.O. is een spannend boek, waarbij de laatste begraafplaats van de oude keizer de hoofdrol speelt. Samen met Theodoor, Jonathan en Emma, natuurlijk. Er komen bovendien een paar oude bekenden van Theodoor langs, die het hele verhaal flink opschudden. Samen met een flink uit de kluiten gewassen man, bovendien. De voetnoten maken het spannende verhaal vaak wat minder spannend. Bovendien leert de schrijfster je via die voetnoten van alles en nog wat, van spreekwoorden en gezegden tot een paar interessante woorden in het Chinees. Hoe veelzijdig kun je het krijgen? En dat nog wel verpakt in een super gaaf boek. Erg leuk, ik ben inmiddels helemaal fan van Hilde!

Informatie

Het Dubbele Mysterie van T.O., Hilde E. Gerard
Illustrator: Eric Bouwens Davidsfonds, 224 pagina’s, paperback. Prijs: 16,99 euro. Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789059088160

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.