logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dualit classic toaster – ouderwets brood roosteren

dualit toasterBrood roosteren is een geweldige manier om oud brood nieuw leven in te blazen. Daar heb je vast en zeker wel een toaster voor in huis. Verder verdwijnt hij – in ieder geval bij ons – al snel in de kast. Zo’n lelijk apparaat op het aanrecht… die ruimte kun je wel beter besteden! Maar het kan ook anders. De Dualit Classic Toaster is een echt stijlicoon en wil je juist absoluut op het aanrecht hebben. En weet je? Dan gebruik je hem ook meteen een stuk meer!

Klassieker

Deze Dualit Classic toaster is niet alleen stoer om te zien, maar wordt ook op een heel stoere manier gemaakt. Net als vroeger, zo’n zestig jaar geleden, wordt deze robuuste broodrooster nog steeds met de hand gemaakt. Ouderwetse degelijkheid dus, die zowel qua ontwerp als de techniek de tand des tijds zonder problemen kan doorstaan. De bediening is ook heel eenvoudig. Er zit een verwarmingselement aan iedere zijde van de sleuven. Die activeer je met een tikkende timer, die je staploos kunt instellen. Aan de voorzijde van de Dualit Classic toaster zit een hendel, waarmee je het brood omhoog kunt wippen. Dat kan tijdens het roosteren, maar moet ook als de timer is afgelopen. Geen omhoog springende boterhammen dus, maar gewoon handwerk.

Speciale functies

In al die eenvoud en heldere functies zit één briljante zet. Op de toaster zit namelijk een schakelaar waarmee je kunt bepalen of je één of twee sleuven wil verwarmen (of, als je een grote variant hebt, één, twee, drie of vier), maar heeft de Dualit Classic Toaster ook een bagelfunctie. Daarmee wordt de steun tussen de twee sleuven verwarmd en kun je dus een doorgesneden bagel aan de snijzijde verwarmen. Of een hamburgerbroodje, of twee sneden brood aan één kant grillen… net wat je wilt. En juist die functie geeft je zo veel meer mogelijkheden!

Uitbreiden

Nog meer functies? Dat kan. De Dualit Classic Toaster is ook uit te breiden met een warmhoudrooster, waarmee je brood tot 15 minuten kunt warmhouden, maar ook met tostiklemmen, waarmee je uhm… nou ja… tosti’s kunt roosteren in je broodrooster. Dat bespaart je toch weer een tosti-ijzer in de kast. Ook handig, niet waar? En bovendien een stuk afwasvriendelijker dan een paar platen van je tosti-ijzer!

Ga direct naar Dualit Classic Toaster op BOL.com.


Recensie over Dualit Classic Toaster

CooleSuggesties topper

De Dualit classic toaster is een echte klassieker. Je zult hem na een paar weken niet meer weg kunnen denken uit je keuken. Naast veelzijdig is de broodrooster ook een echte eyecatcher in je keuken. Je kunt hem in verschillende kleuren verkrijgen, van shiny rvs tot combinaties in diverse kleuren. Klasse!

Score: 10


Informatie

Classic Toaster, Dualit
Meer weten?
Prijs: 259 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.