Recensie: Drop+Chocolade, Meenk drop


Recensie-drop+chocolade-4438Meenk drop kent eigenlijk iedereen wel: je hebt ze in zo’n beetje alle kenmerkende oud-Hollandse smaken en soorten, en je kunt ze niet alleen in zakjes kopen, maar enkele varianten komen ook in potten. Je koopt de producten van Meenk Drop in de supermarkt en in de delicatessenzaken. Bij Meenk Drop houden ze echter niet alleen vast aan die authentieke, klassieke dropsmaken. Welnee: stilstand is achteruitgang. En dus kunnen we in Nederlands sinds kort genieten van een geweldige Nederlands-Belgische combo: Drop+Chocolade! Dat is een lekker dropje, omhuld in Belgische chocolade. En dat willen we maar wat graag proeven: wij gaan zo’n bijzondere uitdaging niet snel uit de weg!

 • Recensie-4448Drop+Chocolade: Dit is de basis van de Drop+chocolade. Een zoet dropje met een laagje Belgische melkchocolade. Je proeft dus hel goed de chocolade, die langzaam smelt op je tong, voordat je bij het dropje komt. Een bijzondere combinatie, die perfect op elkaar aansluit. De Drop+Chocolade bolletjes zijn ongeveer zo groot als een kauwgombal, en dus makkelijk in een keer in je mond te stoppen.
 • Recensie-4447Drop+Chocolade+Krokant laagje: Dit zijn de witte bolletjes. Het is wezenlijk anders dan de oervariant. De basis wordt namelijk gevormd door een zout dropje, ondergedompeld in Belgische melkchocolade. De witte buitenlaag wordt gevormd door een krokant suikerlaagje. Bijzonder is dat je na het witte krokante laagje een heerlijke zachte smaak ontdekt: het lijkt welhaast een prailne. In de kern van die chocolade kom je dan een zout dropje tegen, wat een heel scherp contrast vormt ten opzichte van de zoete suikerlaag en de melkchocolade. Heel bijzonder, vol van smaak en absoluut verrassend.
 • Recensie-4443Drop+Chocolade+Salmiak: Dit is de meest extreme variant van de drie. Voor je bij de zachte en zoete melkchocolade komt, tref je namelijk eerst een laagje salmiakpoeder tegen. Dat zorgt voor een heel groot contrast, waarbij de salmiak de chocolade toch wel flink overstemt. De kern is een zoet dropje, wat het aanwezige salmiak goed weet te dempen en te kalmeren.

In alles proef je dat de drop met zorg en liefde is gemaakt. Dat zie je ook wel aan de ingrediëntenlijst. Meenk maakt de drop van natuurlijke ingrediënten. Zo wordt de zoethoutpoeder gemaakt van gemalen zoethoutwortels. Voor het chocoladejasje gebruiken ze de duurzame Belgische Callebaut chocolade, een begrip onder de chocoladekenners. De cacaobonen worden op een speciale manier geroosterd waardoor de smaakaroma’s nog intensiever zijn. De dropchocoladeballen zijn gelatinevrij en verpakt in een leuk hersluitbaar potje van handig formaat die zo mee kan in de tas. De prijs is 2,99 euro voor een potje van 2,99 euro. En let op: ook in de horeca zul je ze tegenkomen, de Meenk Chocolade+drop is namelijk ook te koop in afzonderlijk verpakte bolletjes.

Meer informatie vind je op www.meenkdrop.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

5 reacties op “Recensie: Drop+Chocolade, Meenk drop”

 1. Charlotte avatar
  Charlotte

  Ik heb van alle drie een potje gekocht. De witte is het lekkerst.

 2. […] zijn de lievelingen uit het snoepschap. Wij mochten die combinatie al eens eerder proberen met de drop+chocolade van Meenk, maar Autodrop heeft ook een variant op de markt gebracht: Ritsers, een (te) gekke combinatie van […]

 3. Monique avatar
  Monique

  Ik heb de drop, chocolade, salmiak geproefd en ik ben om. Verrukkelijk, kon er moeilijk vanaf blijven. Het potje is helaas leeg moet dus op zoek naar een andere.
  Ik moet nu op zoek naar een adres waar ik het kan kopen.

 4. Win een setje Meenk Drop+Chocolade – LeukeSuggesties

  […] tijdje geleden heb je er al over kunnen lezen: de vernieuwende en verrassende Drop+Chocolade van firma Meenk. Een superlekker nieuw snoepje, dat de zoete smaak van chocolade op wonderbaarlijke wijze weet te […]

 5. roos avatar
  roos

  Nou zou ze allemaal wel eens willen proberen, kan je alleen lekker van leren!!

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.