logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Droomavonturen, Rosalinda Weel

Droomavonturen is gevuld met zeven meditatieve kinderverhalen, die zorgen voor ontspanning of heerlijk fantaserend slapengaan. Ieder verhaal bestaat uit drie onderdelen. Je begint met een voorleesverhaal, waarna je doorgaat in een kinderyoga-avontuur. Als afsluiting doe je een droommeditatie.

De voorleesverhalen beginnen als een gewoon verhaal, maar op een gegeven moment worden ze spelenderwijs uitgenodigd mee te doen. Om de fantasie wat extra te prikkelen wordt al snel gevraagd om de ogen te sluiten, en in de voetsporen van de hoofdpersoon van het verhaal te stappen. De verhalen zijn wat poetisch omschreven, en niet altijd even helder in hun bedoeling. Je zult je kinderen wellicht wat moeten oefenen om hier zelf een invulling aan te geven. De tekeningen zijn licht opgezet, zonder harde omlijningen. Elk verhaal heeft een thema en eindigt met een bijzondere uitspraak, een positieve affirmatie.

Na ieder verhaal zijn in hetzelfde thema kinderyoga-avonturen beschreven. De eenvoudige oefeningen zijn gebaseerd op Hatha-yoga, en toegespitst op kinderen. Hierbij wordt het verhaal nog eens nagespeeld, of elementen uit het verhaal naar voren gehaald. De oefeningen zijn met duidelijke instructieve illustraties afgedrukt op een spread met een uitklappagina, die je voor je op de grond kunt leggen, zodat je de oefeningen in één keer overziet. Ideaal om kinderen vertrouwd te laten raken met hun eigen creativiteit, lichaam, en zich te leren ontspannen.

Na afloop van elk kinderyoga-avontuur staat er in het boek een droommeditatie voor de eindontspanning. In het boek zitten twee cd’s met de droomverhalen en kinderyoga-avonturen, begeleid door ontspannende, droomachtige muziek, waardoor kinderen er ook zelfstandig naar kunnen luisteren. Zeven droomavonturen, één voor elke dag in de week.

Droomavonturen, Rosalinda Weel
Puur, oktober 2010, 73 pagina’s, paperback.
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789020638028


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.