Recensie: Driver San Francisco, Ubisoft


De legendarische Driver-serie is terug met een compleet nieuw deel! Het verhaal speelt zich een aantal maanden na de gebeurtenissen uit Driv3r af. Hoofdpersoon John Tanner ligt in een coma na het ernstige auto-ongeluk in het derde deel. Driver: San Francisco speelt zich dan ook volledig in de droomwereld van Tanner af!

De Amerikaanse metropool San Francisco is tot in de kleinste details nagebouwd in Driver: San Francisco. De straten bevatten honderden auto’s waaronder een aantal iconische bolides uit bekende films. Zo kun je onder andere achter het stuur van de DeLorean uit ‘Back to the Future’, Shelby GT500 uit ‘Gone in 60 Seconds’ en Dodge Charger R/T uit de film ‘Bullitt’ stappen. Dit doe je middels een bizarre out-of-body experience. Tanner heeft namelijk de bijzondere gave om zijn lichaam te verlaten, en in de huid van een andere persoon te kruipen. Dat hij daarbij beperkt is tot bestuurders van bijzondere wagens… tja, dat lijkt hem niet zo te deren. Bovendien heeft hij het nobele streven op zich genomen om de bestuurders van deze metropool te helpen. Verwacht dus al in het begin van het spel achter het stuur van een ambulance te kruipen, een politieauto te besturen in een wilde achtervolging, maar ook om te kijken wat je uit een peperdure race-wagen kunt halen…

Doordat Driver: San Francisco zich af in de droomwereld van Tanner afspeelt, kunnen er een aantal innovatieve elementen worden geïntroduceerd. In Driver: San Francisco is het mogelijk om als Tanner razendsnel tussen rijdende auto’s wisselen. Zo kun je gemakkelijk de politie op het verkeerde been zetten door direct een tegemoet komende auto over te nemen. Dit wisselen gaat razendsnel, net als het rijden. Verwacht geen realistische simulatiegame overigens. Driver is gewoon een razendsnelle, superspannende actiegame, waarbij alles draait om het racen. Denk trouwens niet dat het hiermee een makkelijke game is: je zult merken dat je bepaalde missies of opdrachten een paar keer zult moeten uitvoeren, voor je ze tot een goed einde hebt volbracht! Maar dat is helemaal niet erg, het is zeker geen straf om door de straten van San Francisco te racen, over straten, stoepen en auto’s, de meest bizarre stunts uithalend, wetende dat alles op het einde toch weer goed zal komen!

Met zijn tijdloze setting, uniek rijgevoel en nieuwe elementen, zoals het razendsnel wisselen tussen auto’s, blaast Driver: San Francisco het free-roaming genre nieuw leven in. Stap achter het stuur van een stoere Amerikaanse bak en beleef de beste autoachtervolgingen op deze generatie consoles!

Driver San Francisco, PS3, XBOX360, PC, Wii
Ubisoft. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: vanaf 39,99 euro

Dit spel bij: BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Driver San Francisco, Ubisoft”

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.