logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: DrawYourMap Londen, reis doe-boek voor kinderen én ouders

drawyourmap londonOp vakantie gaan is altijd een feest. Lekker rennen en ravotten, dingen doen die je anders niet mag… maar wat als je niet naar een camping of vakantiepark gaat, maar naar een grote stad? Dan komt er van dat rennen en ravotten vaak niet zo veel. Dan ga je een stad verkennen, dingen bezichtigen, musea bekijken, naar een dierentuin… da’s toch anders. En je moet je veel vaker aanpassen aan wat de volwassenen moeten. Met DrawYourMap: Londen kan je vakantie een stukje leuker worden. Daarmee maak je een eigen reislogboek, met opdrachten en manieren om de stad te ontdekken. DrawYourMap: Londen staat vol leuke en grappige weetjes over Londen en de maffe gewoontes van de Engelsen. Zo lees je over Sheperd’s Pie, hoe de oud-premier Margaret Thatcher tegen mannen aankeek, dat je in een middeleeuwse klas les kunt krijgen en nog veel, veel meer. Die informatie is helemaal toegespitst op jou. Wat is er voor kinderen te doen in het British Museum, net National Maritime Museum, het Natiral History Museum, de National Gallery, Hyde Park en alle andere bezienswaardigheden van Londen? De informatie is geschreven in korte stukjes tekst, met een bonte verzameling plaatjes en illustraties. Alsof je in een tijdschrift aan het lezen bent! Bij ieder onderwerp lees je ook een paar uitdagingen (probeer eens… ) die je bij de bezienswaardigheden kunt uitproberen. Maar er is niet alleen veel in te lezen. Je kunt er bijvoorbeeld je eigen plattegrond maken. Dat kan in het boekje zelf, maar je kunt ‘m ook eerst kopiëren. De stadsgrenzen en de Thames, de grote rivier die dwars door Londen loopt, staan aangegeven. De rest mag jij intekenen! Achter in het boek vind je dezelfde kaart in het klein, met daarop alvast een paar wijken ingetekend. Handig, als geheugensteuntje. Ook vind je achter in het boek een soort quiz over Londen en alle bezienswaardigheden. Leuk voor de terugweg, maar je kunt ‘m ook al heel goed doen als je alle informatie uit DrawYourMap: Londen hebt gelezen.

Informatie

DrawYourMap: Londen, Robin Bertus en Lisa Gaalen
Illustrator: Lisa Gaalen Uitgeverij Link, 64 pagina’s, paperback. Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789462321625

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.