Recensie: DrawYourMap: Parijs. Een reis-doe-boek voor kinderen en ouders

9789462321595 draw your map parijs

Ga jij op vakantie naar Parijs? Dat klinkt misschien heel erg saai en suf. Je ouders moeten natuurlijk zo nodig al die musea en belangrijke toeristische attracties af, en jij mag mee op sleeptouw terwijl die twee romantisch arm-in-arm over de smalle straatjes van Montmartre slenteren, zich vergapen bij de Eiffeltoren of urenlang kunst kijken in het Louvre. Maar weet je? Parijs is stiekem echt wel heel erg cool en leuk. Je moet alleen even weten waar je moet kijken, wat je moet zoeken, en vooral wat je wilt weten! Want wist jij bijvoorbeeld dat er een koning was die vanaf z’n vierde al koning was? En 72 jaar aan de macht bleef? De beste man had maar liefst 18 kinderen – en nee, dat was allemaal niet bij dezelfde vrouw… Een prehistorische soap, en zijn verhaal heeft zich helemaal in Parijs afgespeeld! Of die onthoofde heilige, die met z’n hoofd in de hand een paar kilometer liep omdat hij écht niet op die plek wilde doodgaan? Dat geeft het spreekwoord ‘ik wil hier nog niet door gevonden worden’ wel een heel letterlijke invulling!

In het dunne, stripboekformaat DrawYourMap: Parijs staan deze feitjes, maar ook nog veel meer. Alle informatie staat per wijk ingedeeld, en is heel leuk vormgegeven. Lekker chaotisch, met informatie in kadertjes, verwijzingen naar films, muziek en soms een boek – dingen die je zeker zult kennen. Maar er is nog een manier waarop jij je kunt vermaken in Parijs: door je eigen plattegrond te tekenen. De naam van het boekje, DrawYourMap, zegt het al. Teken je eigen kaart. Door je eigen kaart te maken, met je eigen herkennigspunten en je eigen trekpleisters, weet jij binnen de kortste keren de weg in deze wereldstad. En nee, dat hoef je natuurlijk niet midden op de straat te doen, want een kaart kunt je net zo goed tekenen tijdens één van de ritjes met de metro!

DrawYourMap: Parijs is een heel leuke reisgids en doeboek ineen. Het is mooi en leuk vormgegeven, met mooie foto’s, tekeningen en ruimte voor eigen inbreng. Neem dus vooral een stift, potlood, krijt of wat dan ook mee op pad, want je zult het zeker nodig hebben!

DrawYourMap, Robin Bertus en Lisa van Gaalen
Uitgeverij Link, februari 2014, 64 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789462321595

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: DrawYourMap: Parijs. Een reis-doe-boek voor kinderen en ouders”

  1. […] Parijs, Londen en Amsterdam is het nu tijd om een nieuwe wereldstad te ontdekken, lekker in ons eigen […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.