logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Drakenfeest, Esther Miskotte

In het Sprietenbos woont Koosje Konijn, samen met zijn vrienden. Maar: het is winter, en de meeste dieren houden nu hun winterslaap of winterrust. Niks aan, vind Koosje: er is helemaal niemand om mee te spelen. Het is maar saai en stil! En dan opeens komt er een grote vogel aanvliegen. Een condor, met een heel belangrijke brief in zijn bek. Koosjes vriend Djordjo, de draak, geeft een feest boven op de berg: een drakenfeest! En Koosje is daar voor uitgenodigd.

Samen met de grote vogel gaat Koosje op weg naar het drakenfeest. Eenmaal aangekomen blijkt dat hij niet de enige is die op het feest mag komen. Er zijn meer vrienden van de draak uitgenodigd. En die vrienden zijn – net als de draak – niet heel erg vriendelijk uit! Maar in tegenstelling tot Djordjo zíjn deze vrienden ook niet aardig voor Koosje. Ze vinden hem maar een lekker hapje, een pluizenbolletje, een speeltje. Help! Hoe moet dat nu? Bang en angstig verschuilt Koosje zich. Zelfs als Djordjo op het feest komt durft hij zich niet te vertonen. Tot hij ziet hoe de draak een vogeltje behandelt, dat niet wil fluiten op het feest. Dan wordt Koosje echt boos en laat hij van zich horen. Maar of dat wel zo’n goed idee was…

Het Drakenfeest is griezelen en gruwelen voor de allerkleinsten. In het boek komen verschillende monsters voor, die erg mooi zijn getekend – en daardoor misschien wel een tikje eng voor heel jonge kinderen. Maar het blijven natuurlijk maar sprookjesfiguren, en al snel blijkt dat ook deze ‘enge’ monsters maar een heel klein hartje hebben, en zelfs bij een mooi liedje een traantje kunnen laten. Het boek is schitterend getekend, Esther Miskotte heeft zich echt uitgeleefd op de vreemde schepsels. De tekst is niet altijd even makkelijk leesbaar, die staat soms op een wat donkere achtergrond. Ook zitten er woorden bij die eenvoudigere synoniemen kennen, welke beter aansluiten op de doelgroep. Achter in het boek staan twee liedjes die je zelf kunt zingen, compleet met muziek. Je kunt de liedjes ook online beluisteren op een speciale website.

Informatie

Drakenfeest, Esther Miskotte

Illustrator: Esther Miskotte
Clavis Books, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044826104


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.