logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Draakje Druk, Mylo Freeman

Draken zijn net mensen. Of andersom. Sommigen zijn rustig, andere druk. Dat is ook zo in het gezin van de familie draak: zijn broertje en zusje zijn rustig als ze uit het ei komen, en blijven in de grot, bij mama draak, maar Draakje Druk niet. Hij probeert meteen uit hoe hij moet vliegen, en gaat overal en altijd op onderzoek uit. Hij wiebelt en wipt, dij draait en tolt en spettert. Dat zorgt zo nu en dan voor de nodige problemen, bijvoorbeeld wanneer Draakje Druk per ongeluk een vlammetje blaast tegen de oude Draak Buuf! Maar soms is het ook wel makkelijk dat Draakje Druk zo veel kan en uitgeprobeerd heeft, bijvoorbeeld als zijn zusje een ongeluk krijgt en heel dringend hulp nodig heeft!

Draakje Druk is een grappig en lief prentenboek over druk-zijn. Nee, dan doel ik niet meteen op ADHD en andere ziektebeelden, want ook gewone kinderen kunnen drukker zijn dan anderen, onderzoekend, ongeduldiger, experimenterend. Het boek is erg kleurrijk vormgegeven, met felle kleuren, die met elkaar in contrast staan. Je zou gerust kunnen zeggen dat de tekeningen best druk zijn! De kleuren in waterverf lopen soms een beetje in elkaar over, maar de verschillende elementen en karakters zijn netjes afgebakend met een felle lijn. De tekst is helder en in een groot font geschreven, waarbij Draakje Druk telkens vetgedrukt te lezen is.

Het verhaal van Draakje Druk is zeker herkenbaar voor ouders met meerdere kinderen. De verschillen in karakter kunnen soms zo groot zijn als dag en nacht. Of kinderen dat ook zo ervaren is echter maar de vraag. Het is zeker een leuk boek, zonder echte spanningsboog, maar wel met veel grappige elementen. De platen zijn niet dusdanig gedetailleerd dat je er veel in kunt zoeken, en soms overstemmen de kleuren de lijnen van de tekening.

Draakje druk, Mylo Freeman
Clavis Books, september 2013, 25 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044820249


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.