logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Draakje Donatius heeft het koud, Li Lefebure en Margot Senden

Draakje Donatius heeft het koud. Dat is ook helemaal niet vreemd, want het is winter! Buiten ligt een dik pak sneeuw. En dat is voor een vuurdraak als Draakje Donatius helemaal niet fijn. Hij zit veel liever bij een knapperend haardvuurtje, met een warme beker drakenmelk.

Elfje Floriene heeft echter andere plannen. Zij is helemaal in haar element in de winter, en wil niets liever dan sneeuwballengevechten, sneeuwmannen maken en lekker buiten spelen. Doordat Elfje Floriene begint met een sneeuwballengevecht, raakt Draakje Donatius toch gemotiveerd om lekker in de sneeuw te spelen met Elfje Floriene. Ze beleven veel lol samen buiten, ondanks dat het draakje in eerste instantie met geen stok buiten te krijgen was.

Draakje Donatius heeft het koud is op een vrolijke manier getekend. De prenten lijken met kleurpotlood ingekleurd, en zijn daardoor zacht en lieflijk. Qua perspectief komt het net niet altijd uit, maar in de prenten is heel wat te zien en te ontdekken. Grappig is dat Donatius vertelt wat hij zo leuk vind aan de verschilende jaargetijden. Ze komen allemaal aan bod: een leuke kennismaking voor kinderen met deze kwartalen! Het verhaal is geschreven in een wat iel, ‘geschreven’ font, dat redelijk dicht op elkaar staat. Daardoor is het op een afstand (en nu heb ik geen 100% zicht, beken ik) niet altijd goed leesbaar is. Erg leuk zijn de knutseltips voorin in het boek. Super om alvast in de sfeer te komen! Ook vind je in de achterkaft het spel Drakenbord, een variant op ganzenbord dat in het verhaal zelf ook naar voren komt.

Draakje Donatius heeft het koud, Li Lefebure
Clavis, oktober 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789044821000


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.