logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Dr. Oetker Verwen Carrot cake en Verwen Red Velvet

Recensie oetker verwencake red velvet carrot Cakes bakken is een geweldig leuke bezigheid, waar ik in ieder geval erg van kan genieten. En als de kok geniet, doen de eters dat meestal ook. Want het resultaat is dan doordrenkt van liefde. Of er is in ieder geval niet met de pet naar gegooid, dat kan natuurlijk ook. Een nadeel van sommige recepten is echter dat je d’r best veel tijd voor nodig hebt om ze te maken, of om alles bij elkaar te scharrelen. Niet iedereen heeft een uitgebreide kast vol ingrediënten, natuurlijk. Met de Dr. Oetker verwen carrot cake en de Verwen Red velvet cakes maken het je alvast een stukje makkelijker. Natuurlijk moet je bij beide cakes nog ingrediënten toevoegen. Zo moet je bij de wortelcake nog olie, wortel, eieren, monchou en water toevoegen. Dan heb je alles in huis voor de cake én de frisse topping. In de verpakking zitten namelijk zowel een mix voor de cake als voor de topping. Erg handig! En lekker verrassend. Worteltaart heeft – dankzij een of ander konijn dat iets tegen worteltaart heeft – namelijk een vervelende naam opgebouwd. Onterecht, want deze taart is erg lekker en smeuïg. De structuur is, mede dankzij de wortel, een beetje korrelig. Dankzij de toevoeging van rogge zit er een mooie, volle smaak aan de cake. Een andere klassieker, waar veel te weinig mensen zich aan wagen, is red velvet cake. Deze roodkleurige cake is fijn van structuur en smelt haast op je tong. Echt genieten, waarbij de zachte structuur van de cake een beetje afsteekt tegen de volle smaak die de cacao toevoegt. En denk natuurlijk aan de rode kleur van de cake – de typerende kleur van red velvet past perfect bij feestdagen als kerst of valentijnsdag! Ook deze cake heeft een zakje mix voor een topping meegeleverd. hoe sfeervol ziet dat er uit, die mooie rode cake met een crèmekleurige topping! Het enige dat je voor de Dr. Oetker verwen red velvet nog moet toevoegen is slagroom, eieren en monchou of zuivelspread. Alles in huis? Bakken maar, en laat je gasten maar heerlijk genieten van deze cakes die absoluut niet kunnen mislukken. Product, Merk Prijs: ca. 2,50 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. Evelien avatar
    Evelien

    Ik vind de dr. Oetker verwen red velvet cakemix teleurstellend. Na t volgen van de instructies, was t resultaat een redelijk droge cake met weinig smaak. De topping (met monchou) werd bij mij niet harder in de koelkast. Dat was wel iets fijner geweest bij t decoreren. De topping had van mij wat meer naar roomkaas mogen smaken. Deze topping vond ik in deze hoedanigheid zeer smakeloos.
    Conclusie: hele taart droog en smakeloos.
    De red velvet cakemix van jamin is veel luchtiger en lekkerder van smaak (wel iets minder rood omdat aan de mix minder kleurstof is toegevoegd. Vind ik eigenlijk ook weer een plus). De mix van de jamin is in mijn optiek wel een aanrader.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.