Heel Holland bakt. Alweer. Gelukkig. Want bakken is een geweldig iets. Het geeft zo veel voldoening om van bloem, suiker, boter en eieren iets moois (en vooral lekkers) te maken! Het secuur afwegen, het kneden, het behandelen van ingrediënten als belangrijke elementen in je magische mix: bakken heeft bijna een therapeutische waarde. Maar dan zijn je koekjes af: en dan? Versieren maar! Waar sommigen helemaal los gaan met crèmes en fondant kun je ook aan de slag met glazuur om je koekjes te decoreren. Met cookie icings maak je mooie en strakke tekeningen, of voorzie je jouw koekjes van een knapperige en zoete beschermlaag.
Mits je glazuur goed is: niet de dik, maar ook zeker niet te dun. Het lekkerste glazuur maak je met poedersuiker en een geklopt eiwit (hoewel veel mensen liever water of citroensap gebruiken in verband met salmonella) Maar het kan makkelijker: je hebt keer op keer het perfecte glazuur met de Cookie Icings van Dr. Oetker. Daarmee kunnen ook beginnend patissiers de lekkerste en mooiste creaties op tafel zetten. De Cookie Icings zijn eigenlijk een heel logische aanvulling op het assortiment van trooisels, stiften, marsepein, fondant, toppings en glazuur.
De nieuwe icings zijn verkrijgbaar in twee varianten: roze en wit. Qua smaak zijn ze gelijk, daar hoef je het niet voor te doen. Ook laten ze zichzelf op een gelijke manier gebruiken: even warm kneden, dop eraf, het meegeleverde spuitmondje erop en gebruiken maar! En zo teken je in een handomdraai mooi gevulde lijntjes (de strakke lijntjes vergen wat oefening) of kleur je vlakken in. De Dr. Oetker Cookie Icings lopen een heel klein beetje uit, zodat ze mooi op het koekje liggen en vlakken mooi uitvullen. Let er wel op dat je koekjes al goed zijn afgekoeld, anders gaat het mis.
Natuurlijk kun je de Dr. Oetker Cookie Icing gebruiken om op koekjes te tekenen, kleuren of schrijven, maar je kunt ze ook erg leuk gebruiken op mooi egaal gebakken cakejes: een strak raster ziet er geweldig uit, eventueel aangebracht op een cirkel van fondant of marsepein. Houd wel rekening met een droogtijd: ze hebben ongeveer 40 minuten droogtijd nodig. Daarna zijn de gedecoreerde koekjes klaar voor consumptie en na 4 uur uitharden kunnen ze zonder problemen in een trommel gestapeld worden. Iedereen die dit versieren voor gevorderden onder de knie wil krijgen, kan terecht bij de versiertrucs en how-to filmpjes met Dr. Oetker Cookie Icing op http://oetker.nl
Dus snel naar de winkel, deze twee Cookie Icings staan in het bakschap op je te wachten voor 1,99 euro per zakje!