logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dr. Oetker Bistro Flammkuchen


flammkuchen-4170Op verschillende menukaarten in restaurants en bistro’s kom je ze steeds vaker tegen: de flammkuchen. Filterdunne pizza’s, dis geweldig zijn als lichte maaltijd of snack. Het hippe boorelplankje! En nu haal je ze ook uit je eigen oven, dankzij Dr. Oetker’s Bistro Flammkuchen. Maar wat zijn het precies? Heel simpel gezegd: testpizza’s, die in de Elzas ooit bedacht zijn om te testen of de oven heet genoeg is. En tja, dan schuif je geen volle pizza of quiche de oven in! Daar voor in de plaats werd een dunne lap deeg de oven ingeschoven, belegd met creme fraiche, spekreepjes en uienringen. Een paar minuutjes in de oven, en klaar is kees! Laten we eerlijk zijn: d’r zijn vervelendere manieren om de temperatuur te checken!

flammkuchen-4175Dr. Oetker heeft twee varianten Bistro Flammkuchen in het vriesschap liggen: spel & ui, op een basis van crème fraiche, of een pittigere variant, met salami en rode ui. Ze hoeven slechts 6-8 minuten in de oven, en zijn heerlijk krokant, met een volle topping. Vooral de spek en ui is heerlijk neutraal van smaak, perfect als hip borrelhapje! Let wel: verwar een Flammkuchen nooit met een pizza! Daar zijn ze in de Elzas heel stellig in: een Flammkuchen is héél anders dan een pannenkoek, quiche of pizza!

flammkuchen-4177Voor bij de borrel raden we een frisse, zoete en kruidige wijn aan. Aangezien de Flammkuchen uit de Elzas afkomstig is, kijken we dus al snel in die richting. Zo ook Milton Verseput, sommelier van restaurant De Vrienden van Jacob (Santpoort-Noord). Hij noemt bijvoorbeeld de Kuentz-Bas Pinot Gris Tradition en de Bott-Geyl Pinot Gris. “Beide wijnen zijn als een dirigent voor de verschillende smaken van de Dr. Oetker Bistro Flammkuchen. Het volle karakter die de restsuiker en aroma met zich meebrengen, zorgt voor een contrast met de zilte spekjes en vangt de spicy tonen van de salami op. De mooie zuren in de wijn zorgen voor een intense smaakbeleving. Een zeer goede combinatie tussen twee mooie klassieke en authentieke producten.” En dat kunnen wij alleen maar onderstrepen. Bedankt, Milton, voor je geweldige raad!

Je vind de Dr. Oetker Bistro Flammkuchen in het vriesvak van je supermarkt voor een adviesprijs van 2,49 euro. Smakelijk!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.