logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Dr. Eureka, White Goblin Games


dr eureka doos

Het is een felle strijd om een baan te vinden in de wereld van de wetenschap. De belangrijke Dr. Eureka heeft slechts één assistent nodig: een plek die iedereen wel wil bemachtigen. En wat doe je dan, als je toch de keuze hebt? Juist: dan voer je een test uit. Wie is de beste, wie is de snelste? Die mag zich assistent noemen van Dr. Eureka! En dus krijgt iedere speler drie reageerbuizen met elk twee moleculen, in verschillende kleuren. Laat de strijd beginnen!

Opdrachten

De belangrijke wetenschapper Dr. Eureka heeft een aantal opdrachten voorbereid, die telkens op een kaartje staan geschreven. Daarop zien de kandidaten welke formules ze moeten namaken. In de juiste volgorde per reageerbuisje, maar ook moeten de drie buisjes zelf in de juiste volgorde staan. Maar weet je wat het moeilijkst is? Om het veilig te houden. Je mag de moleculen dus niet met je handen aanraken, en al helemaal niet laten vallen. Dan ben je af! Je moet de ronde moleculen dus van de ene reageerbuis in de andere laten rollen. Let trouwens op: deze tip kan je potje een stuk eenvoudig maken. Je kunt de reageerbuizen namelijk rechtop neerzetten, maar je mag hem ook op z’n kop neerzetten. Als je snel genoeg bent, tenminste… een gevaarlijke zet, maar wel eentje die je een flink aantal kostbare seconden kan schelen.

Kaarten winnen

Als je de opdracht als eerste hebt uitgevoerd, roep je heel hard Eureka! De andere kandidaten beoordelen dan of je de opdracht goed hebt voltooid. Daar kan weinig twijfel over bestaan. In dat geval heeft die persoon de opdrachtkaart gewonnen. Je mag jezelf assistent noemen van de beroemde professor als je vijf opdrachtkaarten in je bezit hebt. Maar vergis je niet: het is knap lastig om de opdrachten uit te voeren. Het gaat namelijk om een heel lastige combinatie: logisch nadenken, snelheid én precisie. Probeer die maar eens goed met elkaar de combineren!

Conclusie over Dr. Eureka

Dit spel combineert een paar geweldig spannende elementen in een snel spel dat heel eenvoudige regels kent. De opdrachtkaarten zelf zijn heel helder en duidelijk, de buisjes leuk uitgevoerd en de balletjes kleurrijk en geweldig qua formaat. Om ze snel te wisselen van de ene in de andere buis… dat is nog lang niet zo eenvoudig. Dankzij de eenvoudige regels en de heldere doelen is het spel voor iedereen snel te begrijpen. Je kunt bijna meteen aan de slag. Voor sommigen is wat oefening wel gewenst.
Door: CooleSuggesties
Score: Dr. Eureka krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Dr. Eureka, White Goblin Games
Genre: snelheid pagina’s,
Tijdsduur: 15 minuten minuten.
Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.