logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Dot to dot puzzelboek 3, David Kalvitis


Dot to dot puzzelboek 3 - David KalvitisJe kent ze vast wel: puzzels waarbij je streepjes moet trekken van het ene cijfer naar het andere. Dot-to-dot puzzels heten ze. Vaak staan er al een paar lijntjes en details getekend, waardoor je in één oogopslag al ziet wat het resultaat gaat worden. Dan nog zijn die puzzels leuk om te maken, maar echt verrassend zijn ze niet. Er zijn echter uitzonderingen. De puzzels van David Kalvitis vallen op omdat ze juist zo verrassend zijn.

Uit de krant

Grappig om te weten is dat de dot-to-dot puzzels van David eerst een lange tijd in de krant stonden, bij zijn zelfgeschreven columns. In het begin gewoon als grapje, als gimmick, maar steeds meer mensen werden er van gecharmeerd. Ze waren zo leuk, dat er zelfs hele boeken verschenen met zijn dot-to-dot puzzels. Zoals deze hier: dit is al het tweede puzzelboek. En hoewel het de naam ‘pocket’ heeft meegekregen, zal het mij persoonlijk echt niet lukken om hem in mijn broekzak weg te kunnen steken…

Verrassend

Het gave en meest indrukwekkende van de dot-to-dot puzzels van David Kalviti is eigenlijk dat je de hele tekening zelf maakt. En dat je vaak geen idee hebt wat je moet gaan tekenen. Ook zitten er allerlei grapjes in verwerkt, zoals cijfers die je moet overslaan of dat je niet van cijfer naar cijfer, maar van plaatje naar plaatje moet springen. Leuke details en opdrachten die het puzzelen nog een stukje leuker maken. En… je weet nooit wat je gaat krijgen – dat is nog het leukste!


Recensie over Dot to dot puzzelboek 3

Een leuke variant op de alom bekende dot-to-dot puzzels. Ze lijken zo eenvoudig, maar als je eenmaal bezig bent blijken ze toch nog lastiger dan je had verwacht. Dat maakt ze dan ook zo leuk. Zie het als het nieuwe kleuren – maar dan spannender.

Score: 8


Informatie

Dot to dot puzzelboek 3,
Illustrator: David Kalvitis
Uitgever: BBNC, 50 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789045322025. Prijs: 6.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.