logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Doolhof zoekboek: mijn wereld, Caroline Selmes


Doolhof zoekboek: mijn wereld

Doolhof zoekboek: mijn wereld combineert twee spannende elementen met elkaar: spannende doolhoven en het ontdekken van nieuwe gebieden. Het boek neemt je letterlijk mee over alle uithoeken van de wereld. Op iedere zoekplaat vind je een indrukwekkend doolhof, met een duidelijke opdracht. En wees voorbereid: de doolhoven lijken misschien wat eenvoudig getekend, maar ze zijn nog knap lastig!

Wereldreis

Doolhof zoekboek: mijn wereld neemt je mee over de hele wereld. Een wereldreis in plaatjes: van het Grote Barrièrerif naar de Savanne, van Madagaskar tot Machu Picchu… letterlijk ieder continent komt ruimschoots aan bod. De tekeningen zijn heel eenvoudig en clean getekend, zonder zwarte randen en al te veel details. Dat maakt de platen behoorlijk vlak en abstract, maar maakt het zoeken in de doolhoven ook meteen wat moeilijker. Leuk aan het boek is overigens wel dat je meteen een kort stukje tekst te zien krijgt over het betreffende gebied. Het gaat vaak maar om een regel of zeven, maar het is een aardige kennismaking met de wereld om je heen.

Puzzelen maar

De doolhoven in het Mijn Wereld Doolhof Zoekboek zijn wisselend in moeilijkheidsgraad. Het ligt eigenlijk vooral aan de achtergrond van de prenten. Sommigen hebben bijvoorbeeld muren of een weg door een grasveld die je als houvast kunt gebruiken – dan zijn de doolhoven best eenvoudig te doen. In het barrièrerif is het echter een stuk lastiger, omdat alle elementen op een strak-blauwe achtergrond zijn getekend. En dan is de vraag: wat is de ‘weg’ en wat is een onbedoelde sluiproute? Het lijkt een beetje verwarrend af en toe, maar dat is maar van korte duur.


Recensie over Doolhof zoekboek: mijn wereld

Naast een doolhofboek is het ook meteen een zoekboek. Op iedere pagina staan opdrachten die je kunt zoeken. Zo kun je in het (inmiddels beruchte) Groot Barrièrerif op zoek gaan naar de sirene die door de heldere wateren zwemt, en kun je op de tempels op de Machu Picchu de treden tellen die je moet oplopen en afdalen voor je het doolhof hebt opgelost.

Score: 8


Informatie

Doolhof zoekboek: mijn wereld,
Illustrator: Caroline Selmes
Uitgever: Van Halewyck, 32 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789461317049. Prijs: 19.99 euro.

Informatie


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.