logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Doodverklaard, Inge Verbruggen


doodverklaardSocial media is een gigantisch groot onderdeel van ons leven geworden. In zo’n korte tijd, nog wel. Je moet eens indenken dat we nog maar zo’n twintig jaar internet in de Nederlandse huizen hebben. En dat was echt een heel ander Internet dan nu: het was eigenlijk meer een manier om berichtjes met elkaar te versturen dan dat je iets kon opzoeken, films kon kijken of muziek kon streamen… het is daarom best raar dat het internet zo’n stempel op ons drukt. En daarmee zijn er ook flink wat gevaren. Want wat gebeurt er als je ineens leest op het internet dat je dood bent verklaard? Dat overkomt Isa Mendonck. Als ze zichzelf eens googled komt ze ineens een berichtje tegen met haar doodsadvertentie… wie zou daar achter zitten?

Gevaarlijk

Er blijkt heel wat meer achter te zitten dan een stomme practical joke. Iemand heeft het op Isa gemunt, maar die persoon is niet dapper genoeg om zelf de confrontatie op te zoeken. Deze dader probeert juist om Isa helemaal klein te krijgen met dreigementen, de macht van het Internet en door haar vrienden onder druk te zetten. Isa weet niet zo goed wat ze er mee moet, maar wel dat het bijzonder gevaarlijk aan het worden is. Isa probeert haar vriendenkring te betrekken met haar problemen. Wie kan ze echter vertrouwen? Wellicht bevind de dader zich wel onder hen!

 

Recensie over Doodverklaard

Een spannende thriller met een heel actueel thema als ondergrond. Heb jij jezelf wel eens opgezocht op google? Wie weet kom je dan wel heel bijzondere dingen tegen, die je nog niet wist. Maar je eigen doodsbrief? Dat is toch wel mega creepy. De dader sluimert rond, dat weet je, maar telkens wanneer Isa iemand probeert te vertrouwen, lijkt het op niets uit te komen. Die onzekerheid en dreigende gevaren maken Doodverklaard een spannend boek. Het is goed geschreven, meestal vlot en onderhoudend.

Score: 7


Informatie

Doodverklaard,
Illustrator: nvt
Uitgever: Kranat, 286 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789462420649. Prijs: 17.90 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.