logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Doodleuk kennis te maken, Kate Klise

9789049925949 doodleuk kennis te maken

Het boek Doodleuk kennis te maken is een bijzonder en apart boek. Het is namelijk niet zozeer een boek, maar eerder een verzameling brieven die gestuurd zijn door de mensen die in hetzelfde huis wonen, een uitgever een advocaat.

Het verhaal gaat namelijk over I.K. Mopper, een kinderboekenschrijver van de serie de Geestentemmer. Hij heeft echter al in geen twintig jaar een boek geschreven, en zijn. Uitgever vindt dat het weer eens tijd wordt voor een vervolg. Maar in zijn huis vind de beste mopperkont geen inspiratie. Hij besluit intrek te nemen aan een vervallen pand aan de Oude Begraafplaatsstraat. Daar blijken echter ook een jongen te wonen met zijn kat, maar ook een oude geest. Tenminste, dat beweert de jonge. Dat blijkt uit de briefwisseling tussen die twee, want beide bewoners wensen geen contact met elkaar. Natuurlijk gelooft de schrijver niet dat er een spook rondwaart in het hius, tot hij zelf met de dame te maken krijgt…

Ze blijkt zelf een schrijver te zijn geweest, maar haar tijd flink vooruit. Zal het haar lukken om vanuit haar graf toch nog een boek gepubliceerd te krijgen? En zal het de jongen lukken zijn huis te redden, dat de inwoners van het dorp liever gesloopt zien? Of de arme schrijver, die heel wat hindernissen moet overwinnen om zijn plekje te vinden… Zal hem dat lukken?

Het boek Doodleuk kennis te maken is een bijzonder boek, niet alleen door de schrijfstijl in de vorm van brieven, maar ook vanwege het onderwerp van een spookhuis en het schrijverschap. Het is een supergrappig boek, met de nodige zelfspot verwerkt in de brieven tussen alle personages. Die zijn ieder op een eigen stijl vormgegeven. Allen hebben ze een ander lettertype of handschrift, met eigen briefpapier, voorzien van datum en tijd. De brieven van de jongen zijn bovendien voorzien van zijn tekeningen. Doodleuk!

Doodleuk kennis te maken, Kate Klise
Pimento, november 2012, 96 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789049925949


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.