logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Doobuddies kraskaart-beloningssysteem voor kinderen

Met de DooBuddies kraskaarten beloon je positief gedrag van kinderen op een motiverende manier. De DooBuddies zijn er in zes verschillende thema’s: speen, opruimen, eten, slapen, aankleden en zindelijkheid. Ieder thema kent zijn eigen vriendje, dat helpt en beloont bij een van de meest voorkomende leermomenten.

Belonen werkt beter dan straffen. Vanuit deze gedachte zijn de DooBuddies ontstaan. Op deze manier wordt het kind op een positieve en motiverende manier beloond voor zijn goede gedrag. Van alle zes thema’s is een kaart op A4 formaat gemaakt. Iedere kraskaart heeft 20 krasvakjes. Bij goed gedrag mag er steeds een zilveren laagje weggekrast worden. Onder elke kras laag komt een leuke afbeelding tevoorschijn. Ook zit er een voorleesboekje bij iedere kaart waarin nog eens extra wordt ingegaan op het desbetreffende leermoment.

Afscheid nemen van de speen of plassen op het potje gaat niet vanzelf. Om over slechte eters nog maar te zwijgen. Kinderen moeten er aan toe zijn en er moet een motiverende factor zijn. De DooBuddies kraskaarten worden door ouders geprezen vanwege hun vermakende en educatieve eigenschappen. Het geeft het zelfvertrouwen van kinderen een boost en het doorkomen van een leermoment gaat zo net wat soepeler. De DooBuddies kunnen gebruikt worden voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ook de oudere kinderen kunnen soms nog wel eens wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij het opruimen of eten. DooBuddies worden aanbevolen en gebruikt door ouders, pedagogen, consultatiebureaus en Trendyspeelgoed.nl.

Leren is leuk en goed voor het zelfbeeld van een kind. Samen met de vriendjes van DooBuddies kom je op een gestructureerde en motiverende manier door het leermoment heen.

De Doobuddies zijn verkrijgbaar bij www.trendyspeelgoed.nl voor € 5,95 per kraskaart.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.