logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Donkere getallen 7: reis naar de toekomst, Luc Descamps

9789462340176 donkere getallen

Voor iedereen die liefhebber is van wiskunde, er een gruwelijke hekel aan heeft of voor als je wel houd van een spannend science-fictionboek: de serie Donkere Getallen is een serie om van te smullen! De reeks gaat over de hoogbegaafde Harry, een wiskundig genie uit Vlaanderen. Hij gaat naar een speciale school, waar allemaal begaafde kinderen op zitten. En nu moet je niet meteen denken dat het een school is voor slimme kinderen, neen, WITCH, gelegen in het Engelse Stratfort-opun-Avon wordt bemand door kinderen met heel speciale gaven. Zo kan het vriendinnetje van Harry, Maureen, gedachten lezen en psychisch contact zoeken met anderen, en kan Harry middels wiskundige formules door de tijd reizen.

Getallen, en iedereen die wiskunde haat weet dat, hebben namelijk een duistere zijde. Met bepaalde formules kun je getallen ontdekken die Donker zijn. Met deze getallen kun je door de tijd reizen. Geen nood, achter die gevaarlijke formules zul je nooit komen, daarover wordt in dit boek niet gerept. Wel over de hebzuchtige directeur van WITCH, Directeur Lovecraft. Hij wil namelijk dat Harry iets doet wat hij nog nooit heeft gedaan: naar de toekomst reizen! Hoewel de directeur er snode plannen mee heeft is Harry wel nieuwsgierig. Kan het? En hoe ziet de toekomst er uit? Op aandringen van de directeur neemt hij de sprong. Maar wat hij dan ontdekt…

In de sprong van negentig jaar in de toekomst is er veel veranderd. WITCH is verlaten en omgebouwd tot museum. Er rijden geen auto’s meer en de mensen zien er met hun felgekleurde kleding en suikerspinkapsels nogal vreemd uit. Maar er is nog heel wat meer veranderd in de toekomst, en zeker niet alles voor het goede. Het lijkt er zelfs op dat de wereld is gered van een regelrechte ramp! Maar wat het ergste is: daar blijkt WITCH iets mee te maken hebben gehad. Maar wat? Een spannende speurtocht volgt, vol wilde plannen, achtervolgingen en complotten.

Donkere getallen 7: reis naar de toekomst is een superspannend boek dat een heel bijzonder beeld geeft van de toekomst. De jonge tijdreiziger is een echte tiener, en beleeft de wereld dan ook als echte tiener, met verliefdheid, onzekerheid, nieuwsgierigheid maar boven alles een flinke dosis onbezonnen dapperheid en geluk.

Donkere getallen 7: reis naar de toekomst, Luc Descamps
Abimo, augustus 2013, 182 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789462340176


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.