logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Domino Express: Sea Battle, Goliath

Een spannende combinatie van een piratenboot en vallende domino’s. De boot is opgebouwd uit stunts die ook apart gebruikt kunnen worden. De piraten zijn in een zeeslag verzeild geraakt… het kanon gaat af en schiet de domino’s omver, domino’s vallen van de loopplank af en de papegaai vliegt de lucht in! Deze set bevat speciale piraten domino’s en zit boordevol stunts en verrassingen.

Domino is natuurlijk lang en breed bekend bij iedereen. Toch weet ook iedereen: er zit een wereld van verschil tussen de verschillende merken steentjes: de ene is een stuk fijner om te gebruiken dan het andere. Ik weet bijvoorbeeld nog dat ik vroeger een set had met de steentjes in de vorm van poppetjes. Ontzettend leuk vormgegeven, maar helaas was de afwerking niet al te best: onder de voetjes zat met grote regelmaat een braam, zodat ze niet goed rechtop bleven staan. Probeer dan maar eens een imposante serie stenen neer te zetten! Het is dan ook niet nodig te zeggen dat domino niet bepaald veel gespeeld werd in mijn ouderlijk huis. Mijn vrouw daarentegen had heel andere ervaringen: zij hadden wel goede steentjes, die netjes waren afgewerkt. Toegegeven, ze zagen er wat minder stoer en leuk uit, maar ze deden wel waar ze voor gemaakt waren: ze bleven staan, tot het moment kwam dat je ze moet omduwen. Onze kinderen kennen deze prettige stenen dan ook van het spelen bij opa en oma, waar deze prettige set nog steeds stond.

Reden te meer om de mogelijkheid om deze Domino Express te testen: de stenen hebben natuurlijk al de naam mee, ze staan al sinds jaar en dag te boek als goede kwaliteit. En dat maken ze nog steeds waar! De stenen zijn prettig groot, waardoor ze goed blijven staan, stabiel genoeg om makkelijk neer te kunnen zetten, en met een goede verhouding, zodat ze ook goed genoeg omvallen indien nodig. Het is en blijft dus een precies werkje, laten we dat voorop stellen! Het leuke van deze set is echter dat er zo veel dingen bijzitten die je in je dominorij kunt opnemen. In de doos zitten namelijk een paar hindernissen, die je kunt gebruiken om de rij verder aan te tikken of stunts mee uit te halen. In piratenstijl, uiteraard. Denk daarbij aan een kanon dat je kunt afschieten, een papegaai die een rij steentjes aantikt, of een boot die zijn wiek laat draaien. Superleuk, en helemaal niet moeilijk om in te bouwen in de serie. Zo kunnen zelfs de jongste kinderen al imposante dominoslierten maken: en het motiveert ook om andere dingen te gebruiken in hun serie. Zo staan er bij ons ook wel eens dino’s in de rij, of autootjes die heel precies op een helling worden gezet, klaar om afgeschoten te worden… Een perfect middel tegen de verveling!

Domino Express: Sea Battle
Goliath. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 39,99 euro
Aantal spelers: 1-8. Tijd: ca. 40 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.