logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Dokter Doppert, Marieke van Hooff

dokter-doppert-marieke-van-hooff-9789059328884-voorkant

Dokter Doppert is nie zo maar een dokter: hij is superslim, en heeft heel erg veel geleerd. Hij is dokter in een klein, gezellig dorpje: Kolderkerke. Een dorpje waar eigenlijk bijna nooit iets gebeurt. Totdat de grote en sterke Ricus op een dat plots ten prooi valt aan een ernstige ziekte: de slappe lach. Hoewel dokter Doppert altijd alle kwaaltjes meteen kan genezen, is dit toch andere koek. Alleen het sap van een zuurpruim zal Ricus kunnen helpen. Hij gaat op pad, maar de Kolderkerkers willen allemaal mee. En blijven. Want hun dorpje achterlaten, dat gaat zo maar niet! Uiteindelijk gaat de dokter samen met Jet en Reus op expeditie naar de zuurpruimenboom.

Maar daarvoor moeten ze wel door het Wirwarwoud, over de zeven heuvels en voorbij de Nachtmerrieberg… Ondertussen gebeuren er in het kleurrijke Kolderkerke heel erg gekke, grijze dingen. Zou die man met de rode kuif die keer op keer opduikt daar iets mee te maken hebben? De spannende avonturen van Dokter Doppert (een rond mannetje, gekleed in groene kleding) worden bijgestaan door vrolijke, karakteristieke prenten, die meestal in een hoek staan, maar soms ook een volle pagina innemen. Het verhaal is spannend, verrassend en staat bol van de woordgrapjes. En daar wringt de schoen een beetje, want jongere kinderen zullen veel van deze grapjes ontgaan. (Reus, we geven ‘m van Jetje. Jetje, reuzefijn dat je meekomt!) Mijn oudste zoon (6 jaar) had zo nu en dan een brede grijns op z’n snoet als hij een woordgrapje ontdekte, maar mijn jongste (4 jaar) hing aan m’n arm en wilde alleen maar weten hoe het nu verder ging.

En dat is zeker begrijpelijk, want of ze de woordgrapjes nu begrijpen of niet: spannend is het verhaal zeker, en het is ook geschikt voor jongeren kinderen om naar te luisteren. Zie het als een soort groeiboek, waar ze jarenlang van zullen genieten, en als ze zelf kunnen lezen ook nog vaak uit de kast zullen pakken.

Dokter Doppert, Marieke van Hooff
Abimo, september 2012, 120 pagina’s, hardcover.
Bij het boek zit een CD, met daarop het boek voorgelezen en leuke liedjes.
Prijs: 18,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789059328884

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.